Català antic

Páginas: 12 (2798 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2011
Alejandro III.
En aquell moment Uliánov, pateix una commoció per el fet que no sabia qui era el seu germà que per a ell era perfecte, ara era un corrupte el qual llegia llibres prohibits, rebel davant les injustícies socials, i compromès i conscienciat davant les causes revolucionaries.
A causa de la seva detenció, el càstig que se li va implantar va ser la orca, la seva mare va a anar asuplicar davant la justícia, les seves supliques van tenir èxit però amb una petita condició, que ell Alejandro demanes Perdó per tot el que havia i volia fer, però Alejandro orgullós dels seus principis es va negar i va acabar sen executat. Davant d’aquets actes, Uliánov va alabar al seu germà per donar la seva vida per els seus principis així que va decidir ser com el seu germà però amb el petitcanvi de que les accions terroristes no eren el camí per intentar canviar la societat.
Uns mesos després d’aquets successos, es va graduar amb totes les condecoracions i va decidir estudiar dret a Kazán. Va acabar sent expulsat de la facultat i també detingut per l’agitació, encara no havia complit els 18 anys i tenia ja ven clar seguir les idees revolucionaries del seu germà, volia establir unasocietat igualitària a Rússia. comença a informar-se amb textos revolucionaris, com els de Marx “el capital”, aquesta va resulta decisiva a la seva formació intel·lectual.
Aconsegueix amb el seu esforç la seva carrera de dret, gracies a la seva mare, Vladimir obté uns magnífics resultats i amb vint-i-dos anys, ya pot guanyar-se la vida de manera política.

·amb la col·laboració de Plejanov vatreure el primer numero de “Iskra: La Crispà”, revista que comença a repetir-se clandestinament per les mes importants ciutats Russes.
Els Tsaristes temien aquest nou moviment. Uliánov comença a escriure a la capital i firmes els seus escrits amb el pseudònim de Lenin, fen referència així al riu Lena. Gracies al suport de la seva esposa la qual va viatja amb ell i els increments de drets d’autoriadels seus amics i familiars incloent-hi a la seva mare la qual l’ajudava no nomes amb diners si no també amb roba d’abric, (encara que la seva mare no estava contenta amb el seu moviment polític), les seves germanes i familiars també van mostrar el seu suport a Uliánov, ell tractava d’imposar les seves tesis a altres tendència del marxisme rus.
Ara anomenat Lenin, abandona la redacció de Iskra, ipassa a tots els seus partidaris a un moviment que ell anomenava bolchevic, són el grup que volen una eradicació radical e immediata de la monarquia a Rússia, en canvi havia sorgit també un partit anomenat menchevic, que eren els que volien abolir la monarquia però amb els seus passos procedents portant a terme una petita revolució i tenint un temps de transició de canvi.
Plejanov,cap al 1903forma part dels menchevics, oposat a Lenin el qual cada cop perdia més els papers en el tema i cada cop era molt més radical fanàtic i exalta do.
Lenin en 1904 entra en col·laboració amb Màxim Gorki, amb la seva ajuda es treu un nou periòdic .

·La revolució de 1905
Gener de 1905, esclata l’anomena’t “diumenge sagnant” a San Petersburg una marxa encapsulada per Gapon, centenars d’obrers sonmassacrats en el moment que es decideixen a entregar una carta al Tsar amb les seves queixes, d’aquesta manera els obrers i camperols tenen el sentiment de rebuig per part del seu emperador.
Comencen els aqueixos de les collites, les vaques i les manifestacions, comença la revolució contra la monarquia Tsarista.
Van començar a haver enfrontaments molt moment aprofita la seva feblesa.
El Tsar no li vaquedar més remi que per poder sortir més o menys del conflicte que prometre eleccions lliures a la Duma així es va alliberar en gran part de la vida política.
Aquest fet va provocar a Lenin de tornar de l’exili i poder aprofitar les opcions de alliberar a Rússia de les quals ell les podia aprofitar.
Va aconseguir sortir amb documentació falsa, ella arriba a San Petersburg, allà es on va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • antica
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Catalo
  • catala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS