Catalan 2 Batx.

Páginas: 6 (1384 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2012
Adrián Juárez Granados
25/09/12

UNITAT 1 COMUNICACIÓ

1. El llenguatge: pensament i comunicació
1.1. Els orígens del llenguatge

Molts de nosaltres pensem que l’evolució dels humans i l’adquisició del llenguatge ha sigut n fet paral·lel, d’acord que abans ja es coneixeria una manera de llenguatge, però el que és segur es que es va anar millorant aquest aspecte al llarg del temps.Aquesta capacitat per al llenguatge es té que anar aconseguint durant el temps, així com casos especial de nens criats en un entorn salvatge i que després es va intentar ensenyar la llengua van fracassar.

1.2. Llenguatge i cervell

Trobem una relació entre l’adquisició de la llengua i el creixement del cervell, ja que l’Homos va desenvolupar parts del cervell dirigides al llenguatge “àrea de Brocai Wernicke”. Si es pateix una lesió en aquesta zona s’anomena afàsia, així podem relacionar la llengua amb la fisonomia humana.

1.3. El pensament i el llenguatge

El llenguatge s’ha anat formant amb el pensament juntament així que el llenguatge influeix a la manera de percebre el món.
Això portà a lingüistes com Edward Sapir i Benajamin L. Whorf a formular la teoria del relativismelingüístic. El seu pensament era que la llengua afecta tant que segons on siguis del món veuràs les coses de manera única. Així trobem l’exemple de Catalunya amb el seu extens vocabulari en alguns termes que donen informació de com es el lloc en particular. Però igual que som diferents també es va buscar la semblança entre tots, així que amb qualsevol llengua es por conèixer el món, construir la pròpiapersonalitat i comunicar-se.

2. L’escriptura: dels pictogrames a l’alfabet

Amb el pas del temps cada vegada s’anava necessitant alguna cosa més que pogués ajudar a mantenir i conservar el llenguatge, l’escriptura.
Primers símbols en ser utilitzats tenen origen als pictogrames, aquests relacionen la forma de l’objecte amb el contingut, amb el temps es va anar traient això i es van trobar amb alslogogrames. Dins d’aquest grup podrien ficar l’escriptura cuneïforme i la jeroglífica; a partir d’aquest moment ja podem parlar d’escriptura.

3. El llenguatge i la comunicació

Es podria dir que el que comporta ser o construir una cultura es la llengua . La cultura és un espai de comunicació que emmarca la personalitat (gastronomia, música, gestualitat...) dels membres d’una comunitat.Qualsevol objecte el qual ens doni informació i pugui ser percebut per els sentits, com l’oïda i la vista, és un element comunicatiu, un signe.
3.1. Els llenguatge no verbal

Encara que no utilitzem la paraula per a relacionar-nos, els humans utilitzem altres mètodes de comunicació, conscient o inconscientment. Podrien distingir quatre grups: Gestualitat, expressió fàcil, olfacte i tacte.

·Gestualitat (Estudi dels gestos):

* Gestos adaptadors: S’adapten al medi. (Gratar-se cap, repassar pentinat...)
* Gestos il·lustradors: Acompanyen a la paraula, cadascú en té de diferents i segons on estiguem.
* Gestos reguladors: Faciliten l’intercanvi comunicatiu o torn de paraula (disconformitat amb el cap...)
* Gestos rituals/emblemes: Formes de comunicació en situacionsconcretes. (Salutació, comiat, signes de sords...)

· L’expressió facial sol ser un indicador de com ens trobem sentimentalment, amb un somriure fred o una mirada seductora.

· L’olfacte es destaca en la utilització de perfums, tònics o colònies per a agradar té que veure amb les tendències socials occidentals, encara que a vegades parts de la nostra vida es troben relacionades a un olor concret.· El tacte, el més primitiu dels sentits, des de un naixement anem aprenent explorant el nostre entorn. Algunes cultures són més permissives que d’altres, això crea societats de contactes i de no-contacte. Les llatines i món àrab seria la primera, i el món nòrdic la segona. També trobem l’espai de cadascú, que segons la relació amb la persona augmenta o disminueix.

Cinèsica és la part de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catala 2
  • Vocabulario Inglés 2 Batx
  • Economia 2 batx
  • Bloc 2 Català
  • català L2AC3 2 liurament
  • Catala Tema 2
  • Tema 1 i 2 de economia 1 batx
  • Resumen Historia 2n Batx Tema 11 i 12 (catalàn)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS