CATERINA ALBERT I PARADIS

Páginas: 2 (269 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2014
CATERINA ALBERT I PARADÍS
VICTOR CATALÀ

CONTEXT HISTORIC
Inicià la seva carrera literària, de molt jove, col·laborant a una publicació de caràcter satíric hipublicà els seus primers textos sobre poemes amorosos sota el pseudònim de Virgili d'Alacseal. es presenta als Jocs Florals d'Olot amb el poema "Lo llibre nou" i elmonòleg "La infanticida". Les dos obres van ser premiades.
però, l'escriptora tingué un gran disgust, ja que el jurat d'aquell certamen se'n va adonar que darrerade aquelles obres hi havia una dona. Després d’això Caterina va es va amagar darrere el pseudònim de Victor català.
BIBLIOGRAFIA
Caterina Albert i Paradís(l'Escala, Alt Empordà, 11 de setembre de 1869—27 de gener de 1966) coneguda amb el sobrenom de Víctor Català va ser Novel·lista, narradora, autora teatral y poeta va seruna escriptora catalana que va participa en el modernisme.
CARACTERISTIQUES DE LES SEVES OBRES
Les seves característiques principals són l'afany per la musicalitat,la presència de la natura i d'al·lusions als sentits, fugir d'una realitat. Novel·la rural: narracions ambientades en el món rural, amb personatges marginats idegradats. Ambients miserables. Fets tràgics. Aquesta novel·la mostra una visió pessimista de la condició humana i una natura negativa que destrueix a l'individu.OBRES MÉS IMPORTANTS
SOLITUD: És la novel·la més coneguda. L'obra tracta d'una dona que lluita contra el seu entorn social i cerca la seua pròpia individualitatDRAMRES RURALS: és un recull de dotze contes de Víctor Català, cinc dels quals ja havien estat publicats individualment a la revista. Forma part del modernisme.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia caterina albert i paradis
  • Caterna albert i paradís
  • caterina albert
  • Biografia De Albert E I Tu
  • Cronologia de l'autora caterina albert / victor català
  • Melancolía I De Alberto Durero
  • caterine
  • caterina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS