CEL LULES MARE

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 17 de abril de 2015
PÈRDUA DE LA DENTADURA
1. 2004, científics del King's College London van aconseguir cultivar una dent sencera en ratolins i aquets mateixos, van fer créixer una dent de manera independent allaboratori. Es creu que aquests descobriments podran servir per fer créixer una dentadura viva en els pacients humans.
2. Teòricament, es podria aconseguir que les cèl·lules mare d'un pacient es convertissinen un brot dental en el laboratori i un cap implantades a les genives donessin lloc a una nova dent, procés que trigaria aproximadament dos mesos. Aquesta nova dent es fusionaria amb l'ós de lamandíbula i alliberaria substàncies químiques que estimularia els nervis i els vasos sanguinis a connectar amb la mateixa dent, un procés similar al que ocorre quan als humans els hi creixen les dentsadultes originals.
3. Tot i així, encara no es poden utilitzar les cèl·lules mare com a reemplaçament de la dentadura

CEGUESA I DANYS VISUALS
1. La ceguesa és la pèrdua o privatització total de la vista.2. A partir de l’any 2003, alguns investigadors han transplantat amb èxit cèl·lules mare de la còrnia a teixits oculars danyats per aconseguir la recuperar de la visió. Utilitzant cèl·lulesembrionàries, els investigadors han pogut fer créixer una fina capa de cèl·lules mare al laboratori. Quan aquestes capes eren transplantades sobre el teixit danyat de còrnia, les cèl·lules mare estimulen novareparació, reparant així la visió.
3. Al 2005, els investigadors del Queen Victoria Hospital de Sussex, van poder reparar la visió de 40 pacients utilitzant aquesta tècnica. El grup va utilitzar ambèxit cèl·lules mare adultes obtingudes dels mateixos pacients, de familiars, o fins i tot de cadàvers.
4. A l'abril del 2005, al Regne Unit es van transplantar cèl·lules mare de la còrnia d'un donantd'òrgans a la còrnia d’una pacient que era cega d'un ull degut a que li havien llençat àcid en una discoteca.
5. L'Hospital universitari de Nova Jersey va declarar que la freqüència d'èxit en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL CEL LULA
  • TREBALL CEL LULA
  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS