Centrals térmiques

Páginas: 5 (1230 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
Tecnologia Industrial




















Centrals Tèrmiques

















Any acadèmic

Índex

1. Historia de les Centrals Termoelèctriques.
2. Diagrama de blocs de l’energia.
3. L’esquema de l’ instal·lació de les seves parts.
4. Funcionament de la central tèrmica.
5. Pros i contres de les Centrals Termoelèctriques.
6. Accidents o danysmedioambientals.
7. Proporció d’energia que aporten.
8. Temps de funcionament.















Historia de les centrals termoelèctriques.

La desenvolupada màquina de vapor de vaivé s'ha utilitzat per produir energia mecànica des del segle XVIII, amb millores realitzades per James Watt.
Les primeres centrals elèctriques desenvolupades comercialment es van establir el 1882 a “PearlStreet Station”, Nova York, i a la central elèctrica de “Holborn Viaduct”, Londres, es van utilitzar les màquines de vapor de vaivé.
El desenvolupament de la turbina de vapor en 1884 va proporcionar els dissenys de màquines més grans i més eficients per a les estacions generadores. Per 1892 la turbina es va considerar una millor alternativa als motors alternatius: ofereixen més velocitats,maquinària més compacte i de regulació de velocitat estable que permet el funcionament sincronitzat en paral·lel de generadors en un bus comú.
Després al voltant de 1905, les turbines reemplacen totalment els motors alternatius en grans centrals elèctriques.




Diagrama de blocs de l’energia.

L’energia química del combustible al patir un augment de temperatura en la caldera produeix energiatèrmica que fa una evaporació seca del vapor. Aquesta, al passar a la turbina gràcies al principi de pascal produeix energia cinètica de rotació, que al transportar-la a l’alternador produeix energia elèctrica.




L’esquema de la instal·lació amb les seves parts
Xemeneia

Reescalfador Turbina
-Combustible: Si el combustible es carbó,es tritura en forma de pols fina per facilitar-ne la combustió. En el cas del fuel, s’emmagatzema en grans dipòsits que tenen reserva per a un o dos mesos. El fuel es preescalfat per a que es torni líquid i s’injecta als cremadors. Si utilitzem gas natural, mitjançant una estació reductora de pressió, s’adequa a les característiques de funcionament dels cremadors.

-Caldera: Les mésutilitzades són les de radiació, anomenades així perquè la transmissió de la calor es per transmissió. Disposen de cremadors adequats al tipus de combustible que utilitzen.

-Els reescalfadors: Són les parts de la caldera destinats a eliminar les petites gotes d’aigua que acompanyen el vapor, per convertir-lo en vapor sec.

-Els economitzadors i preescalfadors: Aprofiten el calor residual dels gasosemesos per fer un escalfament previ a l’aigua que alimenta la caldera, al combustible quan és necessari i a l’aire utilitzant la combustió.

-Turbines: Màquines motrius que transformen l’energia cinètica del vapor d’aigua en energia cinètica rotatòria en el rodet.

-Condensador: L’aigua per vaporitzar ha d’entrar a la caldera en estat líquid. En el condensador, el vapor procedent de les turbineses condensa abans de tornar a entrar a la caldera per tal de repetir-se el cicle.

-Torre de refrigeració: Serveix per refredar l’aigua refrigerant del condensador. En els circuits tancats és imprescindible refredar l’aigua per tornar-la a utilitzar. En els oberts, que utilitzen aigua d’un riu, és necessari, per no afectar la fauna, que es retorni al riu amb la temperatura més semblant possiblea la de l’aigua del riu.

-Xemeneia: Té la funció de crear una depressió dins la caldera perquè circulin els gasos despresos a la combustió i poder-los evacuar a l’atmosfera. Poden ser de tir natural en què la circulació dels gasos es provocada per la geometria de la pròpia xemeneia, o de tir forçat quan la circulació es ajudada per mitjà d’impulsors mecànics.

-Equip elèctric: Està format...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les màquines tèrmiques
  • Centrals de fusió
  • Màquines tèrmiques
  • Màquines tèrmiques
  • Les Maquines Termiques
  • Centrals Nuclears
  • centrals nuclears
  • Centrals Hidroelectricas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS