Charles Chaplin tiempos modernos

Páginas: 6 (1465 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014

Tiempos modernos











Melody jimenez garcia
1º batx A

1-Redacta una sinopsi així com un comentari general que la relacioni amb la frase que la encapçala: Una historia sobre l’industria, lainiciativa individual, la croada de la humanitat a la recerca de la felicitat.
La pel·lícula ‘’tiempos modernos´´ de Charles Chaplin, esta ambientada en la crisis del 1929. La trama d’aquesta pel·lícula representa a un obrer (Chaplin) que treballa en una fabrica. Podem observar a la trama clarament el suplement de les maquines que se estava originant en aquella època. El treball que practica aquest esuna fabrica de producció en cadena , on el sefe d’aquesta fabrica marca el temps de producció quant a ell li dona la gana. En aquesta epoca on com molta gent Chaplin havia perdut la feina i sense diner es te que buscar la vida. Moltes de les seves experiències el porten a la presó on a la setmana ja esta fora. El que vol transmetre el canvi de formes de treball, producció i el canvi de la maquinaper les persona que va fer que la gent es quedes sense feina
2- Analitza el significat de les següents escenes en el context de la crítica que fa Chaplin a la deshumanització:
1) Multitud d’obrers que entren a la fàbrica: Aquest son comparats amb el ramat d’ovelles perquè utilitzaven un sistema on tots els treballadors, entraven a treballar a la mateixa hora, i portaven una vida moltautomatitzada.

2) L’amo vigila per mitjà de pantalles gegants als treballadors mentre ell es dedica a fer puzles o prendre’s un cafè, de tant en tan augmenta la velocitat de treball: Aquesta escena podem observar el gran poder que té l’amo en els seus treballadors els explota, i els augmenta la velocitat, com si fossin maquines sense parar fins l’hora de dinar.
3) Cadena productiva i conseqüències devoler espantar una mosca: En aquesta escena veiem les conseqüències que hi havia en la producció en cadena al voles espantar una mosca, qualsevol interrupció en la cadena, fa fallar tot el procés.
4) Prova de la màquina de menjar: aquí volen mecanitzar també l’hora de dinar perquè els treballadors no perdin ni la poca estona que tenen per dinar, es una maquina que els dona de dinar automàticamentmentres segueixen treballant.
5) Obsessió per cargolar tot allò que troba: Chaplin esta acostumat a cargolar i de vegades a una velocitat tan rapida que li proporciona un tic i no pot parar de fer-ho , i cargola tot allò que pot.


3- En relació a la màquina de menjar, els seus fabricants diuen que: Suprimeix el descans del menjar. Com valoreu la frase:
Es una explotació exagerada cap personapot estar treballant tantes hores sense seure i sense tenir un mínim descans per dinar, on aquesta hora es prioritària per ferla tranquil·la. No crec que s’hauria d’arribar aquest extrem per enriquir mes als propietaris.
4- Quin simbolisme ens vol transmetre Chaplin en la escena en la que ell esta dins dels engranatges i mecanismes d’una gran màquina, damunt d’una oda i segueix cargolant cargols.Que el seu treball es tan esclavitzat que sent com que no pot parar de fer-ho encara que las circumstancies ho demostrin.
5- Perquè embogeix el protagonista? Quant surt de l’hospital el metge li diu que eviti les emocions fortes. En els plans següents veiem imatges de la vida a la ciutat, fàbriques tancades, crisi... Què ens vol dir el fil en aquest punt?
Chaplin es torna boig degut a un fortcop que es dona al cap a la fabrica on treballa, quant aquest surt del metge el metge li aconsella que no tingui emocions fortes perquè li pot produir bogeria.
6- Com arriba Chaplin a convertir-se en capdavanter d’una manifestació d’obres?
Chaplin a causa d’un malentès. A la porta de la seva fabrica hi ha una manifestació i aquest recull una bandera que s’ha caigut d’un camió amb la bona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles chaplin(tiempos modernos)
  • Tiempos modernos de Charles Chaplin
  • Charles Chaplin. Tiempos Modernos
  • Tiempos modernos de charles chaplin
  • Tiempos modernos charles chaplin
  • Tiempos modernos de charles chaplin
  • Tiempos Modernos Charles Chaplin
  • Tiempos Modernos Charles Chaplin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS