ciencia de la administración

Páginas: 23 (5624 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014

Activitat a l’aula
El govern i l’organització ministerial


L’objectiu d’aquesta activitat és aprofundir en l’estudi de l’Administració General de l’Estat. Per això es proposa analitzar: 1) els canvis en l’organització ministerial introduïts pel govern del Partit Popular (PP) de Mariano Rajoy; i 2) els canvis que ha patit l’organització interna dels següents Ministeris: Ministerio deSanidad, Política Social e Igualdad i el Ministerio de Cultura, creats durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero; 3) els Ministres de l’etapa socialista 1982-1996. A través de la informació que podeu trobar a internet, al BOE i a la pàgina web d’aquests Ministeris, cal respondre a les següents preguntes:

Respecte als canvis en l’organització ministerial:

1. Quants Ministeris hi ha enl’actual govern? Quins són nous i quins s’han eliminat respecte a l’anterior govern?

Hi ha un total de tretze ministeris, dels quals son nous cinc ministeris que abans estaven agrupats de manera diferents o d’altres son de nova creació, aquets cinc són: Ministeri, Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Ministerio de Agricultura, Alimentacióny Medio Ambiente, Ministerio de Economía y Competitividad i Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Els elminats són : Ministerio de Trabajo e Inmigración,  Ministerio de Política Territorial y Administración Pública, Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino, , Ministerio de Cultura, Ministerio de Ciencia e Innovación, no tots han estateliminats, alguns han estat eliminats d’altres han estats encaixats dintre d’altres ministeris.

2. Hi ha més homes o més dones? En quins càrrecs?

En l’actual govern hi ha més homes que dones, hi ha un total de 4 dones que són: Ana Mato ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, María Fatima Báñez ministra de Treball i Seguretat Social, Ana Pastor ministra de Foment i Soraya Sáenzministra de Presidencia.

3. Quins factors poden explicar aquests canvis en l’organització ministerial?

Els factors que poden explicar aquets canvis en l’estructura ministerial, son principalment el diferent signe polític del govern de Zapatero amb el govern de Rajoy, on un govern era de esquerres i oferia politiques d’esquerres fomentant mes la política social, en conseqüència va crear ministerisnous per desenvolupar aquestes polítiques, com poden ser el m ministeri d’igualtat. Per una altra banda el govern de Rajoy de dretes, no realitza tantes polítiques socials y per això va eliminar alguns ministeris i d’altres els va ajuntar en un sol ministeri. Una altra factor que pot explicar els canvis en l’organització ministerial , ha estat la crisi econòmica i les retallades que ha portat ambella, en conseqüència els dos governs, el de Rajoy amb major incidència han agut de retallar alguns ministeris per la no solvència econòmica del país.


Respecte als canvis en el Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad i el Ministerio de Cultura:

1. Existeixen actualment aquests Ministeris? Si no existeixen explica qui ha assumit dins el govern les seves funcions.

El Ministeriode Sanidad, Política Social y Iguadad si que existeix, en canvi el Ministerio de Cultura no existeix per si sol, ha estat agrupat dins del Ministerio de Educación, formant el Ministerio de Educación, Cultura i Deporte.

2. Tenint en compte l’estructura de l’actual govern, quins òrgans són comuns als dos Ministeris?

Són òrgans comuns d’aquests dos ministeris, són els gabinets del ministre, lessecretaries d’estat, les subsecretàries, els secretaris generals i els consells.

3. Quines funcions tenen les Subsecretàries d’aquests Ministeris?

Les funcions de la subsecretaria del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad, són les seguents:(extretres del BOE)

a) La gestión del personal funcionario, estatutario y laboral del Departamento, la elaboración de las relaciones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La administracion y otras ciencias
  • Ciencia y administracion
  • Administración y otras ciencias
  • Administracion y otras ciencias
  • ciencias de la administración y las ciencias sociales
  • Administración: ciencia
  • Administracion ciencia
  • Administración Con Otras Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS