ciencia social

Páginas: 4 (761 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
Explica per què la "Sociologia" és una ciència social.

La sociologia és una ciència social perquè estudia el procés de la vida en societat, és a dir, quan l'ésser humà s'associa, s'agrupa i creaintitucions socials.
Després de la curiositat de l'ésser humà per explicar el comportament en societat, i després de respostes de caire místic i filosòfic, es converteix en ciència a partir del segleXIX, per la necessitat d'entendre els canvis provocats per la revolució industrial i la revolució francesa ja que es creu que la societat de la mateixa manera que la naturalesa, està sotmesa a lleisque regulen els esdeveniments socials en la història i es coneixerà en una ciència natural, la sociologia.
Auguste Comte està convençut d'haver trobat la llei científica que donarà explicació al'estructura de la societat i als seus canvis, anomenada la llei dels tres estats, l'estat teològic on s'expliquen els canvis a través de forces sobrenaturals, l'estat metafísic on s'expliquen els canvis através d'entitats abstractes i l'estat positiu o científic, que és el que ens interessa, renunciant al coneixement absolut d'entendre l'univers i centrant-se en descobrir les lleis que desencadenenels canvis. Comte assegura que totes les ciències culminen en la sociologia, la menys extensa i la més complexa. Ell donarà el nom de sociologia a aquesta ciència.
Marx donarà explicació als canvissocials de la revolució industrial a través del canvi en l'organització de la producció econòmica, els valors i les idees passen a ser materialistes.
Durkheim és partidari de compartir els principis deComte, però creu que la societat moderna no té sociabilitat i llença per l'individualisme a causa de la divisió del treball, això provoca el que ell anomena anomia (absurd), sense normes de conducta,ni ordre , ni objectius. Això provoca la separació de la societat de la religió i els valors tradicionals.
Weber està a favor de Marx sobre els factors econòmics, però creu que és la religió i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Que Es La Ciencia y Que Son Las Ciencias Sociales?
  • Ciencias sociales y ciencias naturales
  • Ciencias naturales y ciencias sociales
  • Las Ciencias Sociales En La Enseñanza De Las Ciencias
  • Ciencias Sociales Y Ciencias Naturales
  • ciencias de la administración y las ciencias sociales
  • Las Ciencias CIENCIAS SOCIALES
  • CONCEPTO DE CIENCIA Y LAS CIENCIAS SOCIALES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS