Ciencias

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
Quina característica morfològica principal tenen els eritròcits humans?
Els eritrócidos no tenen nucli. Això passa perquè no ho necessiten, és a dir, en l'etapa prèvia a la formació del glòbulvermell, es produeixen quantitats importants d'hemoglobina, mentre que el nucli comença a contreure. Quan s'arriba a la concentració màxima d'hemoglobina, les restes del nucli són expulsats de la cèl ·lula, que ara sí es converteix en glòbul vermell. Així doncs, els glòbuls vermells no tenen nucli, ya que no es necessita.

Que les l’hemoglobina? Quina funció té? En quines cèl·lules es troba?L'hemoglobina és la proteïna continguda dins dels eritròcits o globuls vermells. També és el que li dona el color vermell a la cèl · lula i a la sang.
Aquesta proteïna s'encarrega del transport d'oxigenper la sang des dels pulmons fins a tots els teixits del cos. També transporta CO2 que recull dels teixits per a la seva "eliminació" i ho porta als pulmons perquè sigui exhalat l'aire.
L'hemoglobinaes troba exclusivament en els glòbuls vermells de la sang. El glòbul vermell és una cèl · lula que no té nucli i orgànuls i que en el citoplasma es troba l'hemoglobina que ocupa la quasi totalitatdel mateix.
Em conclusió, la funció de l'hemoglobina és transportar l'oxigen i el CO2 i es troba als glòbuls vermells.

Quina funció fan els leucòcits?
Els leucòcits (també anomenats glòbulsblancs) són un conjunt heterogeni de cèl · lules sanguínies que són els efectors cel · lulars de la resposta immunitària, així intervenen en la defensa de l'organisme contra substàncies estranyes o agentsinfecciosos (antígens). S'originen en la medul · la òssia i en el teixit limfàtic.


Quina funció fan les plaquetes?
Les plaquetes o trombòcits són fragments citoplasmàtics molt petits. Sónproduïdes a la medul · la òssia per desintegració de cèl · lules anomenades megacariòcits.
Les plaquetes ajuden a la coagulació de la sang per taponament de ferides, evitant així hemorràgies o pèrdua de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS