cinematica

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
1.3) Si la posició d’un mòbil ve donada, en unitats S.I., per , i si inicialment es troba a l’origen de coordenades, ¿quina és la seva velocitat (vector) a l’instant t = 4 s?.
Solució: (3 , 3) m/s.1.6) Una pilota que porta una velocitat cap avall de 20 m/s rebota amb una velocitat de 19 m/s cap amunt. Si la pilota ha estat en contacte amb el terra 1 centèsima de segon, trobeul’acceleració mitjana en aquest interval.
Solució: L’acceleració va dirigida cap amunt i el seu mòdul és 3900 m/s2.
1.8) Un cotxe circula de nit a la velocitat constant de 90 km/h amb un sol llum, i es creua ambuna moto de la policia que circula en sentit contrari a 72 km/h. A partir d’aquell moment, la policia frena i disminueix la velocitat 3,6 km/h cada segon, fins a parar-se; dona la volta canviant desentit en un temps negligible, i es posa a perseguir el cotxe accelerant de forma que guanya també 3,6 km/h cada segon. ¿Quant de temps trigarà fins a aconseguir el cotxe, a partir de l’instant en quès’han creuat?
Solució: 90 s

1.11) Un jugador de golf llença una pilota des de terra amb un angle de 60º respecte de l’horitzontal i amb una velocitat de 60 m/s. Calculeu:
a) la velocitat de lapilota en el punt més alt de la trajectòria.
b) l’altura màxima assolida per la pilota.
c) l’abast màxim
d) la velocitat quan arriba a terra.
e) l’abast màxim si el jugador ha llençat la pilota desd’un penya-segat de 50 m d’alçada.
Solució:  (a) 30 m/s; (b) 138 m; (c) 318 m; (d) 60 m/s; (e) 345 m


1.14) En un cert instant d’un moviment la velocitat val 6 m/s, l’acceleració 8 m/s2 i els dosvectors formen un angle de 60º. Calculeu el radi de curvatura en aquest instant.Solució: 5,196 m



1.20) Frenem una roda que inicialment gira amb una velocitat angular de 96 rad/s amb unaacceleració constant. Des de que comencem a frenar-la fins que la seva velocitat s’ha reduït a la meitat la roda ha fet 137,5 voltes. Quina és l’acceleració angular aplicada? Quant de temps tarda en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cinematica
  • la cinematica
  • cinematica
  • cinematica
  • Cinematica
  • cinematica
  • cinematica
  • cinematica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS