Ciutadà Kane

Páginas: 4 (840 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014
Ciutadà Kane


Ciutadà Kane va ser dirigida, escrita, produïda i protagonitzada per Orson Welles l’any 1941 als Estats Units. Al film, considerat una de les obres mestres del cinema i la millorpel·lícula mai feta fins a l'aparició d'El Padrino, hi apareixen actors i actrius com Joseph Cotten, Dorothy Comingore i Agnes Moorehead.

La pel·lícula explica la historia de Charles Foster Kane,personatge fictici, a través de la investigació d’un periodista que intenta descobrir el significat de la última paraula que el peix gros de la comunicació va pronunciar abans de morir: Rosebud. Alllarg del film se’ns mostren imatges de la vida de Kane a través de fashbacks extrets dels records de persones que van conèixer-lo personalment i que van arribar a ser importants en la seva vida,intentant així resoldre el misteri que amaga el seu mot final i aconseguir una exclusiva pel diari. El film és un anàlisi de la personalitat de Kane a través de tot el seu llegat: les paraules que va dir, elsobjectes que va deixar, la impressió que va causar en les persones que l'envoltaven, etc. A la vegada, però, es podria considerar també una crítica a la vanitat i a la superficialitat ja que, alfinal de la seva vida i malgrat tot el que ha arribat a posseir, abans de morir Kane només desitja el trineu amb el qual de petit havia jugat a la neu, el qual tenia inserida la paraula Rosebud.

Sensetenir en compte la historia i el fil argumental, que pot considerar-se més o menys complexa depenent de l'òptica des de la qual es miri, cal destacar el conjunt d’innovacions tècniques que CiutadàKane va introduir al món del cinema. Algunes d’aquestes innovacions van ser, per exemple, la profunditat de focus (consistent en mantenir tots els elements d’un pla enfocats, fins i tot el fons a lallunyania, i que permet que dues accions es desenvolupin al mateix temps), el canvi de pla i seqüència mitjançant imatges que desapareixen per donar lloc a la següent o el tipus d'experimentacions amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadà kane
  • kanas
  • Kano
  • Kaña
  • Kano
  • Al kan
  • el kan
  • Kane

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS