CLASSIFICACI DELS INCOTERMS 2010

Páginas: 11 (2653 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2015

CLASSIFICACIÓ DELS INCOTERMS 2010
La Cambra de Comerç Internacional ha classificat els Incoterms en funció del tipus de transport utilitzat. Així en el primer grup s'inclouen 7 Incoterms (EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP i DDP) que es poden fer servir amb independència del mode de transport i de si s’utilitzen un o més modes de transport. En el segon grup s'agrupen 4 Incoterms (FAS, FOB, CFR iCIF), que s’han de fer servir quan la mercaderia es transporta entre dos ports.
 
REGLES PER A QUALSEVOL MODE O MODES DE TRANSPORT
Aquest grup el formen els Incoterms següents:
EXW – Ex Works (En fábrica)
FCA – Free Carrier (Franc transportista)
CPT – Carriage Paid to (Transporte pagat fins a)
CIP – Carriage and Insurance Paid to (Transport i assegurança pagats fins a)
DAT – Delivered at Terminal(Lliurat en terminal)
DAP – Delivered at Place (Lliurat en lloc)
DDP – Delivered Duty Paid (Lliurada amb drets pagats)
Aquests són els Incoterms que cal fer servir en aquelles expedicions en les quals no s'utilitza un transport marítim port a port, és a dir, sempre que el transport sigui aeri o de superfície (tren o camió). Quan s'utilitza més d'un mitjà de transport, aquest és també el grup adequat,fins i tot quan un vaixell és un d'aquests mitjans de transport, probablement el principal. És el cas de les expedicions en contenidors, que gairebé sempre formaran part d'un transport combinat, llevat que el contenidor viatgi en una expedició porta a porta amb camió (on també es faria servir un terme Incoterms d'aquest grup). Encara que un contenidor viatgi des de Bilbao fins a Bombai, les 5.822milles nàutiques de distància via Suez estaran acompanyades, probablement, d'alguns quilòmetres per camió en cada extrem. 








EXV (En fàbrica Ex- Works)
El venedor compleix amb la seva obligació de lliurament una vegada ha situat la mercaderia en els seus propis locals (fàbrica, magatzem, etc.) a disposició del comprador.
No és responsable de la càrrega de la mercaderia en el transportproveït pel comprador ni del despatx duaner d'exportació, excepte si s'ha pactat el contrari. El comprador es fa càrrec de tots els costos i riscos inherents al transport de la mercaderia des dels locals del venedor fins a la destinació desitjada. Aquest terme representa la mínima obligació per part del venedor.
Aquest terme no s’hauria de fer servir quan el comprador no pugui dur a terme, de maneradirecta o indirecta, les formalitats d'exportació. En aquestes circumstàncies, s’hauria de fer servir el terme FCA.
És adequat per al comerç nacional. En el cas de comerç internacional, FCA és més aconsellable.
Tampoc no és adequat quan el pagament es fa amb un crèdit documentari. Si es fa servir en crèdits documentaris, no s’hauria d’exigir un document de transport, ja que el lliurament altransportista no és una obligació del venedor.

FCA (Franc Transportista - Free Carrier)
El venedor compleix amb la seva obligació de lliurament una vegada ha lliurat la mercaderia, després d'haver dut a terme el despatx d'exportació, al transportista designat pel comprador en el lloc convingut.
Si el comprador no indica un punt concret de lliurament, el venedor pot triar, dins del lloc o zona estipulats,on farà el lliurament al transportista. Quan, d'acord amb la pràctica comercial, es requereixi l'assistència del venedor per portar a terme el contracte amb el transportista (en casos com el transport per tren o avió), el venedor podrà fer-ho a compte i risc del comprador. El terme FCA es pot fer servir per a tots els mitjans de transport, inclòs el multimodal.
El terme FCA s’hauria de fer servirper al transport marítim en tots aquells casos en què el lliurament no es faci de la manera tradicional a bord del vaixell (en una terminal de càrrega, de tren, de contenidors o similars). Si es fes servir el terme FOB per a aquests casos, el venedor correria amb els riscos i costos fins a la posada a bord de la mercaderia per un període sobre el qual no tindria cap possibilitat de control.

 ...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Classificació Dels Cinc Regnes
  • CLASSIFICACIO DELS FRUITS
  • Classificació Dels Drets Humans
  • Incoterms 2010
  • Incoterms 2010
  • Incoterms 2010
  • Incoterms 2010
  • Incoterms 2010

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS