CLASSIFICACIO DELS FRUITS

Páginas: 4 (753 palabras) Publicado: 16 de abril de 2015
CLASSIFICACIÓ DELS FRUITS Nom i Cognom: ______Montse Linde________
a) Mira la pàgina web http://botanicavirtual.udl.es/index.htm (dins l’apartat Org. Reproductors, escolliu Fruits) iclassifica les fotografies dels fruits que has portat en el lloc de la taula que correspongui. Enganxa les fotografies o posa el nom del fruit (o planta).
b) Escriu sota de cada tipus de fruit la principalcaracterística (també les característiques generals dels grups i subgrups).

FRUITS SIMPLES
SECS
Dehiscents
Fol·licle

-Procedeix d'un ovari monocarpel·lar, la dehiscència del qual correspon a lasutura dels marges del carpel (ex., asclepiadàcies, Consolida, Magnolia).
Llegum Procedeix d'un ovari monocarpel·lar, on l'obertura es realitza no solament per la sutura ventral sinó també pel nervidorsal (ex., papilionàcies, tot i que gèneres com Trifolium i Medicago no donen llegums sinó aquenis).

Càpsula (pixidi): Procedeix d'un ovari pluricarpel·lar i mostra una gran variabilitat estructural;d'altra banda, els mecanismes de dehiscència són molt complexos i sovint s'utilitza el mecanisme d'obertura per definir amb més exactitud el tipus de càpsula.
Siliqua, silícula
Fruits formats per doscarpels que defineixen dues cavitats separades per un fals envà membranós, ja que deriva de la placenta; (ex., crucíferes).
Elateri

Mena de càpsula formada per tres o cinc carpels concrescents ique en la maturitat es desfan en unitats monospermes o cocs (ex.,Euphorbia, Tribulus).



Indehiscents
Aqueni

Procedeix d'un ovari monocarpel·lar, amb el pericarp no soldat a l'única llavor quepresenta a l'interior (ex., glans de Quercus).
Cípsela
Semblant a l'aqueni, però s'origina a partir d'un ovari ínfer, on el pericarp i la llavor es troben íntimament soldats (ex., compostes).

Nou
Aqueniamb el pericarp consistent, generalment, llenyós i dur (ex., avellana).


Núcula
De característiques similars a la nou, però de mida reduïda (ex.,Fumaria)
Cariopsi
S'origina a partir d'un ovari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Classificació Dels Cinc Regnes
  • Classificació Dels Drets Humans
  • classificació i codificació dels plàstics
  • CLASSIFICACI DELS INCOTERMS 2010
  • Poemes dels fruits saborosos
  • Criteris De Classificació Dels Éssers Vius
  • fruits
  • Whole fruits

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS