Colonialismo

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2011
Llegeix o descarregat l'arxiu que trobaràs abans d'aquest exercici anomenat "Textos sobre el colonialisme". Un cop llegits els textos, fes una redacció explicant, a partir del quèdiuen els textos, quins raonaments s'utilitzaven al segle XIX per justificar el colonialisme.

D’entrada el primer text tracte de l‘imperialisme, és a dir, la tendència a l’expansióeconòmica i territorial. La necessitat de reduir la població, per millorar el nivell de vida, però no va ser el mateix per tothom, vist que els guiaven diferents objectius. Per exemple,l’emigració de la classe obrera, era aconseguir un treball per millorar les condicions de vida i poder viure dignament, (exaltació dels obrers que demanen pa, pa i pa); els nous funcionarispretenien pujar de categoria dins la societat, la burgesia industrial terrenys per explotar, i el clergat viatge a les noves terres amb la missió d’evangelitzar la població indígena icivilitzar-la. El segon text, penso que les causes principals i més importants van ser el nacionalisme, que portava a una política de prestigi, on tots els països competien per larepartició del món. A més poder més prestigi polític. Conquerir i posseir més que d’altres i justificar-ho amb paraules com “tenen la missió de portar les llums i la llibertat a les races i alspobles encara esclaus de la ignorància i el despotisme”. El tercer text, volien tenir les terres i la mà d’obra gratuïta, es creien millors i superior i aconseguien tot costes el quecostes i per justificar els abusos “tenien el deure de civilitzar-los” pretenien així, netejar la seva consciència.
En resum, tots els textos justifiquen la colonització segons elspertoca. Els polítics el progrés de creixement econòmic. D’altres el poder de conquerir i dominar, per últim aquells que pensen que estan per sobre dels altres (deure de civilitzar).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • colonialismo
  • COLONIALISMO
  • Colonial
  • El Colonialismo
  • Colonialismo
  • Colonialismo
  • Colonial
  • Colonialismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS