Comentari Brigadas Internacionales

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
Comentari d'història d'Espanya: Célebre discurso de Dolores Ibarruri “La Pasionaria” de despedida a los voluntarios de las Brigadas Internacionales.

Ens trobem davant text històric,font primaria decaràcter politico-social que es tracta d'un discurs de Dolores Ibarruri "La Pasionaria", una dona biscaïna que va prendre part intensament en la política espanyola durant la Segona RepúblicaEspanyola i la Guerra Civil, va ser la dirigent del partit comunista d'Espanya i a part de per la lluita d'Espanya també és coneguda per la lluita pels drets de les dones "Las mujeres, fuesen de la condiciónque fuesen, eran seres libres para elegir su destino”.

Aquest discurs va ser el que va utilitzar la Pasionaria per acomiadar-se de les Brigades Internacionals, aquestes brigades eren unitats militarsformades per voluntaris estrangers de 54 països distints que van participar en la Guerra Civil Espanyola al costat de l'exèrcit de la Segona República que lluitava contra els sublevats l'any 36 encontra del govern vigent.
La Pasionaria va donar les gràcies a totes aquestes persones que d'una manera desinteressada van ajudar a la República i que van donar la seua vida per un país que no era elseu.

El que unia aquestes persones amb el poble espanyol i els seus problemes va ser una que aquesta guerra realment va ser una guerra de transcendència internacional, es podria dir que es va tractard'un entrenament per a la que poc després seria La Segona Guerra Mundial.

La guerra es va iniciar a Melilla el 17 de juliol del 1936 i l'endemà ja es podia veure per tot arreu d'Espanya. En unprincipi es pretenia que resultara un colp d'estat fàcil i que rapidament s'aconseguira una arribada al poder per part dels sublevats però la forta resistència de la República va fer que els seus càlculserraren i així va començar la guerra entre ambdós bàndols. La guerra va ser molt sangrenta i va durar quasi tres anys fins que finalment, els sublevats, al comandament de el general Francisco Franco...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brigadas Internacionales
  • comentario internacional
  • Brigadas Internacionales De Paz
  • Analisis sociologico brigadas internacionales
  • Comentarios De Brigada
  • II BRIGADA INTERNACIONAL JUVENILPOR LA PAZ DE COLOMBIA CONVOCATORIA
  • Las Brigadas Internacionales En La Guerra Civil
  • Comentario de texto, bachillerato internacional coplas jorge manrique

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS