Comentari de Júlia (llibre)

Páginas: 5 (1024 palabras) Publicado: 18 de junio de 2013
TREBALL DE LECTURA 3r TRIMESTRE:
Llibre: Julia
Autora: Isabel-Clara Simó
Editorial: Bromera

1-INTRODUCCIO:

1.1-isabel-Clara Simó
Va nàixer a Alcoi al 1943, es una escriptora, periodista i llicenciada en Filosofia, doctorada en filologia romàntica. Va ser durant un temps directora del setmanari “Canigó”.
Ha sigut guardonada al 1993 amb el premi Sant Jordi, amb l'obra “LaSalvatge”, el mateix any va rebre també el premi Crítica Serra d'Or de narració (llibre, “Històries perverses”. L'any 2001 li és atorgat el premi Andròmina pel llibre “Hum... Rita!: l'home que ensumava dones. Com a periodista, continua sent columnista del diari Avui.

1.2-Sobre l'obra:
Va ser editada per primera vegada l'any 1983, i va ser la primera novel·la de la autora. Esta ambientada en plenarevolució del petroli, al 1873.

És una obra narrativa, i el seu sugènere es la novel·la.


2-HISTÒRIA:
El llibre narra la història de una alcoiana del segle XIX que es veu obligada a treballar com a obrera a una fàbrica tèxtil. Júlia aprofita una ocasió per a canviar de estatus social i convertir-se en una senyora. Es casa amb el amo de la fàbrica, i quan aquest es mor, ella i el fill de l'amo(Miquel) porten la fàbrica.
Júlia pasa a ser una obrera a una burgesa de la índustria tèxtil.
La història la podem dividir en tres parts:

La primera part seria des de l'inici de la novel·la fins que Júlia accepta la proposta de matrimoni de Josep:

-Júlia es una jove que viu amb la seua mare, son pare mor a la presó d'Alacant durant les revoltes del petroli. Ella i la sa mare treballen a unafabrica tèxtil, Júlia esta promesa amb Rafael, el seu novii.
Un dia l'amo de la fabrica s'acosta a Júlia i li preguntà si li agradava treballar a la fabrica, ella va contestar que s'estava be, però que a l'hivern lo li agradava.

El dia següent l'amo de la fabrica, Josep, li oferí a Júlia treballar cuidant a la seua dona que estava malalta, i ella accepta. Desafortunadament, la dona de Josep,Cecília, mor. I Josep sorprenentment li demana matrimoni a Júlia, ella li demana un temps per a pensar-ho, i ho consulta amb sa mare, i aquesta li diu que accepte.

Així ho fa i accepta la proposta de matrimoni de Josep, Rafael s'enfada amb Júlia, i al dia següent totes les dones de la fabrica comenten l'assumpte, ello no ho suporta i se'n va.

La segona part podríem dir que ocupa des delcasament fins a la mort de Josep:

El temps passa, i la boda esta cada vegada mes propera. Vicenta demana a Josep un vitalici per viure be tota la vida que li queda, i ell accepta.

Josep es vol sotmetre a una operació per no tenir mes fills, Júlia ho accepte, i des de eixe moment van començar a viure junts. Un poc mes endavant arriba la germana de Josep, que s'oposava al matrimoni perquè no esduia be amb el seu germà.

Finalment es casen, i emprenen el viatge de lluna de mel. Quan tornen a casa, Júlia li diu a Josep que ella vol portar la conmptabilitat de la casa. La família de Josep no respecta a Júlia, ja que aquesta arealitzat diversos canvis a la casa.
Júlia i Josep realitzen un viatge a Barcelona, i Josep feia dies que no es trobava molt be i es sentia un poc depressiu, des'opte un dia se'n va a dormir, i no torna despertar (mor). Poc després la mare de Júlia te un accident dins de casa i també mor.
Ací conclou la segona part.

Tercera part, el fill de Josep i Júlia porten les fabriques, i comença la crisi en les fàbriques d'Alcoi

Júlia i Miquel porten la fàbrica, però no els va gens be. Un dia Júlia va decidir organitzar papers del antic despatx de Josep, i vatrobar uns papers que revelaven que Dolors va estar implicada en la mort de José Solbes, Pepet de l'Olla, pare de Júlia.
Júlia esta tant enfadada que li tira a Dolors una truita acabada de fer, amb el oli esquitxant, i li crema tota la cara deixant-la cega, i va fer que pareguera un accident.



L'època en la que situem l'historia es el s.XIX etapa on transcorren diversos fets, del que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari del llibre l'escriptura
  • COMENTARI LLIBRE PALEOGRAFIA
  • Comentario De Texto; Llibre De Les Bèsties
  • Llibre d'atena comentari de text descartes
  • Comentari de plató del llibre la república (un fragment)
  • Guia per a fer un comentari de llibre
  • Comentario De Texto Laura Y Julio
  • comentari de llibre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS