COMENTARI DE LA CONSTITUCI 1869 BUENO soufian boucharrafat

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2015

COMENTARI DE LA CONSTITUCIÓ DE 1869

La Constitució de 1869 va ser escrita i promulgada per les Corts Constituents convocades pel Govern Provisional el qual estava liderat per Prim i Serrano.Aquest document és una font primària de naturalesa jurídica i política que va ser redactada durant el període anomenat revolució de “La Gloriosa” al setembre de 1868. Aquest fet va acabar amb la monarquiad’Isabel II (objectiu principal de la revolució) i finalment Isabel II va haver d’exiliar-se. La Constitució de 1869 estava dirigida a tota la població del regne Espanyol tal com s’esmenta al principid'aquesta «La Nación Española y en su nombre las Cortes Constituyentes elegidas por sufragio universal, deseando afianzar la justicia, la libertad y la seguridad y proveer el bien de cuantos vivan enEspaña, decretan y sancionan (...)». Va establir un sistema democràtic similar als que van estendre’s per tota Europa després de la revolució del 1848.
La constitució és clarament liberal idemocràtica. Presenta una àmplia carta de drets i deures i el dret de vot és universal masculí pels majors de 25 anys.
Segons els articles 2,3 i 4 «Art. 2º. Ningún español ni extranjero podrá ser detenido nipreso sino por causa de delito. Art. 3º. Todo detenido será puesto en libertad o entregado a la autoridad judicial dentro de las veinticuatro horas siguientes al acto de su detención (...) Art 4º.Ningún español podrá ser preso sino en virtud de mandamiento de juez competente (...)» ens parlen sobre els drets de les persones a no poder ser empresonades sense motiu de pes. Aquests articles es el queens recorden a la frase «Inocente hasta que se demuestre lo contrario».
Segons l’article 21 «Art. 21. La Nación se obliga a mantener el culto y los ministros de la religión católica. El ejerciciopúblico o privado de cualquiera otro culto queda garantizado a todos los extranjeros residentes en España, sin más limitaciones que las

reglas universales de la moral y del derecho. Si algunos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de la Constitución de 1869
  • Comentario COnstitución de 1869
  • comentario constitución de 1869
  • Comentario "Constitución de 1869"
  • Constitució Del 1869
  • Comentari De Text De La Constitucio De 1812
  • Comentari Constitució Tanta (Valencià)
  • Comentario De Algunos Artículos De La Constitución De 1869

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS