Comentari de text- Veles e vents d’Ausiàs March

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
Comentari de text- Veles e vents d’Ausiàs March

Aquest poema pertany al poeta Ausiàs March. El poema Veles e vents és un dels més coneguts de l’autor, tant per laseva temàtica molt moderna per ser del segle XV, com per la versió cantada que va fer el famós Raimón agafant com a lletra un fragment d’aquet poema.

En aquest poemaple de metàfores i d’hipèrboles tracta, en un principi, al sentiment amorós comprant-lo amb una navegació plena de perills. Si analitzem l’estructura podem trobar duesparts; les tres primeres estrofes, on trobem la major part de comparacions marítimes, situant l’acció en un vaixell. En la primera estrofa, demana ajuda a tots els ventsper a poder arribar al seu destí, però a la segona estrofa es gira una gran tempesta, donant lloc a una metàfora i a una hipèrbole a la vegada:” Bullirà el mar com lacassola en forn…”. En la tercera estrofa Ausiàs March exposa el comportament dels membre del vaixell que s’encomanen a Déu per tal de sobreviure, però ell encara queestigui en perill no deixarà de pensar en la seva amada.

A partir de la quarta estrofa, trobem retrets cap a la seva amada, en la que li recrimina que, encara que ell lipromet amor fins i tot quan estigui mort, ella quan es mori l’oblidarà de seguida a causa dels seu escàs amor:” Jo só gelós de vostre escàs voler
que, jo morint, nometa mi en oblit: sol est pensar me tol del món delit, car, nós vivint, no creu se pusca fer.”

A la tornada repeteix el que ja ha dit: que l’amor, en sentit més que noen rep, i acaba comparant amb una metàfora el joc de desamor que manté la dama amb els jocs de daus “(...) a joc de daus vos acompararé.”







Laura Cruz
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari De Text: Veles E Vents , Ausiàs March
  • COMENTARI DE TEXT: VELES E VENTS , AUSIÀS MARCH
  • Ausias march
  • Mujeres sin velo Comentario de texto
  • Veles e Vents. Ausiàs March
  • Comentari De Text: Així Com Cell Qui Es Veu Prop De La Mort, D’ausiàs March
  • Comentari de Text Poema XCVII Asuiàs March
  • Análisis Del Edificio Veles E Vents

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS