Comentari de text A vos dona verge Santa maria

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
Comentari de text: “A vós, Dona Verge Santa Maria”
Aquest poema titulat “ A vós, Dona Verge Santa Maria” pertany a l’autor Ramon Llull, nascut a Palma al 1232 i mort el 1316. . La seva famíliapertany a la noblesa catalana que acompanya el rei Jaume I en la conquesta de l'illa de Mallorca. Però cap al 1263 té lloc un canvi considerable en la seva vida; arran d'una sèrie d'experiències místiquesabandona la seva posició social i oblida els afers familiars, per a dedicar-se a un únic objectiu: la conversió dels infidels (musulmans, jueus i gentils) a la verdadera fe cristiana. A aquestobjectiu hi dedicarà la seva vida i la seva obra.
Aquesta obra pertany a l poesia de l’edat mitjana, concretant a la poesia lírica trobadoresca, gènere literari que comprenia totes les composicionspoètiques dels trobadors de l’època medieval. Aquesta mena de poesia esta escrita en occità, una llengua romànica, que es va conrear en territoris occitans i catalans. Trobem que a quest tipus de poesia eraescoltada i recitada pels joglars i reflectia els ideals de la societat feudal: la guerra, l’honor i l’amor.
Aquesta poesia no la podem catalogar dintre d’un gènere concret sinó que l’autor, RamonLlull, sempre feia el mateix tipus d’obra amb una intenció i tema concret. Aquest consistia en la conversió d’infidels al cristianisme

El tema de l’obra “ A vós, Dona Verge Santa Maria” podemenglobar-lo en la devoció cap a la Verga, distingint sempre dues parts dintre del poema. Una primera part on idolatra la verga maria i una segona on tracta de convertir infidels al cristianisme.

Fentreferència a la estructura externa veiem com hi ha tres estrofes de les quals les dues primeres són de vuit síl·labes i l’última de quatre. Per tants ens trobem davant de dues coble4s i un quartet ons’entrellaça art major i art menor. Analitzant el recompte sil·làbic de les dues primeres estrofes veiem que els quatre primers versos i els dos últims consten de deus síl·labes i per tant són d’art...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text
  • A vos dona verge santa maria (comentari de text) Victor Merino
  • A VÓS DONA VERGE SANTA MARIA
  • Comentari de A vos dona verge Maria
  • A vós, dona verge santa maria, de ramon llull.
  • A Vos Doa Verge Santa Maria
  • Comentario de texto los astros y vos
  • Comentario de texto el convenio de vergara

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS