comentari de text d´aci V.A Estelles

Páginas: 4 (872 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
ACÍ


Aquest poema pertany al Llibre de les Meravelles de Vicent Andrès Estelles, escrit entre els anys 1956 i 1958 però publicat el 1971. Parla d'una época, la de postguerra, difícil per aescriure en català, d'un temps de tristesa, fam, repressió de sentiments i de llibertat d'expressió, entre d'altres temes.
D'entrada dir que el títol del poema i la cita prèvia d'Ausias Marchs'adeqüen i anticipen els temes del contingut del text. D'una banda, el títol "aci" és una de les paraules més repetides en el poema i fa referència al passeig simulat que realitza l'autor per llocs deValència. D'altra banda, la cita ens introdueix temes del text com poden ser un homenatge a Ausiàs March i la mort, entre d'altres.
Es tracta d'un poema sense paràgrafs de 38 versos d'artmajor, alexandrins bimembres (6+6) que alterna la cesura femenina i masculina. En una època de repressió, Estelles no vol estar subjecte a cap tipus de norma i en aquest cas a les normes de la rima; aixídoncs, la majoria dels seus versos, i en aquest poema tots, són versos blancs, sense rima.
Pel que fa a la idea central del text es poden distingir diversos temes: exteriorment, sembla ser unhomenatge a la figura d'Ausiàs March, aprofitant uns suposats passejades de l'autor amb la seua dona (Isabel) pels llocs quotidians on es movia Ausiàs i a la seua tomba; més interiorment, es potdestacar, d' una banda, el tema de la mort com un fet rutinari, corrent (v. 12) i tètric (vv. 24-26), i, d'altra banda, l'amor, comparant la relació d'amor veritable de l'autor i la seua dona (vv. 37-38), ambla relació il · legítima i estrictament carnal entre March i la seua esclava prenyada d'ell (vv. 31-32). A més, s'ha de remarcar, dins del tema de la mort, la visió subversiva de la mateixa quan elsagristà explica la reconstrucció del cos de March (vv. 24-26), donant a entendre que més enllà de la mort no hi ha més que ossos; tot això, contravé la visió que transmet la religió i té més força...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de texto estellés
  • Comentario d texto
  • Comentario de texto. hume, d
  • Comentari text júlia, d´isabel-clara simó
  • El Comentario De Textos En Los Enfoques Comunicativos , Cassany D
  • guia per al comentari lierari d un text
  • comentario d texto humaistico
  • Comentari D

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS