Comentari del Poema: Aglae i les Taronges

Páginas: 3 (505 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
Aquest poema està escrit per Josep Carner, el qual va ser un poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. És també conegut com el príncep dels poetes catalans i el màxim representant de lapoesia del Noucentisme, que pren com a valors la raó, la precisió, la serenitat, l'ordre, la mesura, la claredat... i amb certa ostentació d'elitisme intel·lectual. En la poesia d'aquest autor podemdiferenciar cuatre grans etapes: l'aprenentatge, la professionalització, la descoberta del simbolisme i la poesia metafísica. Doncs, Aglae i les Taronges correspon a la segona etapa (1906-1921) ja queel trobem dins del poemari 'Els fruits saborosos' (1906), la que es considera la seva primera obra noucentista. Carner s'aproxima a la condició humana donant als seus poemes una visió que té com aeix les etapes de la vida -infantesa, joventut, maduresa i vellesa- que mena a una reflexió sobre el pas del temps.
En Aglae i les Taronges hi apareixen cuatre característiques clares de la poesianoucentista. En són l'oposició al Modernisme, la necessitat de normalització, la defensa de l’assaig i l’article i la presència de l'estètica.
Pel que fa a la mètrica d'aquest poema, ens trobem amb 5estrofes de 20 versos alexandrins 6+6, per tant, hi ha una cesura. La rima és consonant i encadenada, rimant a cada estrofa el primer vers amb el tercer, i el segon amb el quart.
Aquest poema tractasobre la maternitat i el pas del temps ("tempus fugit", locució en llatí que fa referència a la veloç transcursió del temps.) i l'arribada a la maduresa d'Aglae (nom grec femení que significa laresplandent). La dona compara la seva maternitat amb una taronja. En el moment en que arriba el primer fill i quan aquest nen neixi ella quedará espremuda (cansada) com una taronja. Quan Aglae es va casar ambDrias, duia una vida de felicitat. Però ara està en un estat de desequilibri moral que li treu l'esperança de felicitat, ja és morta i oblidada. Al vers 2 podem comprovar la comparació: "sent les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari aglae i les taronges
  • Comentario de texto aglae i les taronjes
  • "Oh Fortuna" Comentari I Poema.
  • Comentario Poema
  • comentari de poema
  • poemas y sus comentarios
  • Comentari Del Poema
  • Comentario de poemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS