Comentari "els amants", vicent andrés estellés

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2010
Comentari del poema: "ELS AMANTS"

Vicent Andrés Estellés.

"El Amants" es un poema que pertany a l'obra de Vicent Andrés Estellés anomenada: "EL LLIBRE DE LAS MARAVELLES".
Aquest llibre estàdividit en tres parts:

- "Teoria i pràctica de la Flor natrural". A on reflexiona sobre l'ofici i la missió del poeta, en definitiva de l'home.

- Apartats numerats de l'I al VII. Consta dequaranta-set poemes.

- "Propietats de la pena". És la part a la que pertany el poema.

El títol és temàtic perquè ens anuncia el que ve després detallat al poema, per tant és un element catafòric.L'autor del poema és Vicent Andrés Estellés, poeta valencià de l'època de la postguerra, nascut a Burjassot i va morir al mil nou-cents noranta-tres. Era una persona humil i es definia com "el filldel forner que feia versos". Estellés mitjançant la seua obra, fa una espècie de crònica de la València d'aquella època, i té un sentiment cronista de sempre voler contar la veritat. Així i tot elstemes principals que caracteritzen la seua obra són: l'amor, la mort, la fam, el sexe, tots aquests associats a l'època de repressió, de manca de llibertat.És un poeta que parla de quotidianitat de lavida, amb la peculiaritat de dir les coses pel seu nom, i a més dir-ho en el moment oportú. Caldria destacar també que Estellés dona a entendre un doble joc que, per una banda, reflexa l'amargura de lapostguerra, plagada de recursos retòrics i , per altra banda, allò vulgar "mentre orines". Totes estes coses barrejades són el que li donen l'originalitat que el caracteritza. Una altra característicadigna d'esment pel que fa a la seua lectura és com una teràpia, perquè sol acabar els poemes obrint un camí cap a l'esperança.

Si ens fixem en el obra, "El llibre de les meravelles" és el granpoema de la postguerra, escrit entre els anys 1956 i 1958 i publicat al 1971. Són els cants del poble de l'Horta i València. Els carrers, amors de joventut, amagatalls furtius, roba estesa esdevé en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario assumiràs de vicent andrés estellés
  • "Els amants" Vicent A. E.
  • Vicent Andrés estellés
  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • vicent andres estelles
  • VICENT ANDRÉS ESTELLÉS vida y obra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS