Comentario de un texto

Páginas: 3 (719 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2011
COMENTARI D'UNA OBRA LITERÀRIA

A.- LOCALITZACIÓ.

A.1.- Context històric. Comenta els principals esdeveniments culturals, polítics, socials, etc. que s'esdevingueren durant l'èpocaen què visqué / viu l'autor/a.

A.2.- Context literàri. Comenta els principals corrents literàris i estètics vigents durant l'època en què visqué / viu l'autor/a.

A.3.-Biografia de l'autor. Presta especial atenció als fets biogràfics que puguen haver transcendit a la seua obra literària.

A.4.- Producció literària de l'autor/a. Gèneres conreats;evolució/involució literària, temes fonamentals de l'obra, recurrència temàtica o diversitat,...

A.5.- Situació de l'obra literària escollida en relació a la producció literària de l'autor/a.Cal que faces una reflexió al voltant de si es pot establir algun tipus de relació entre el tema, estructura, gènere, etc. de l'obra triada i el context cultural en què fou escrita.

B.- ARGUMENT DEL’OBRA. Resum de la trama de l’obra.

C.- ANÀLISI DEL TEMA.

C.1.- Tema principal. Comentari sobre el plantejament del tema. Raonament sobre la modernitat / atemporalitat del tema.Intencionalitat del tema.

C.2.- Temes secundaris. Reflexió sobre la relació del tema principal i els temes secundaris.

D.- ESTRUCTURA EXTERNA.

D.1.- Breu descripció deles parts de què consta l'obra literària: capítols, episodis, entrades, històries, seccions, poemes, etc.

D.2.- Analisi de l'estructura de l'obra. Analitza si es pot establir algun tipusd'estructura entre les diferents parts de l'obra. Comenta quin tipus de textos predomina: descripció, narració, diàleg(diàleg directe, indirecte) o introspecció.

E.- ESTRUCTURA INTERNA. (Lesconclusions o característiques a què arribes han d'anar acompanyades de fragments de l'obra que les exemplifiquen). Explica les parts del contingut -de l'argument i del tema- i com s'articulen: a)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS