Comentario "Diciembre 1903"

Páginas: 4 (971 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Francisco Manuel Luque de la Rosa
Grau Història. 1ºDesembre de 1903.




El poema escollit és Desembre de 1903 de Cavafis. A continuació exposaré distints punts sobre el poema, així com una breu biografía de l'autor i el seu estil iproducció.

En 1893 neix a Alexandria Constandinos Petros Fitiadis Cavafis. Al llarg de la seva vida s'enfronta a diferents esdeveniments com en 1882 el bombardeig d'Alexandria i l'ocupació británicad'Egipte. Aixó suposa el trasllat de la família a Constantinoble. A la tornada en 1885 l'autor es torna a instal·lar a Alexandria a on treballarà durant trenta anys. En passar en temps, ho deixa tot perdedicarse a l'escriptura. De professió, era poeta del qual els primers poemes esteien molt vinculats al Romanticisme. Finalment mor en 1933.

L'estil que segueix el poema és l'estil dels poemes del'autor.. Podem destacar la difusió d'idees i expressións mitjançant les paraules, no utilitza una gran elaboració retòrica. El seu fi és cercar l'expresivitat mitjançant l'us de la paraula i l'ideaprecisa. Segons la mètrica sil·làbico-accentual, els versos són d'art major amb rima consonant.

En el poema trobam una serie de figures retòriques. En primer lloc, l'elipsi, que es basa en la supresiódel verb a certes estructures, és present a a la majoria dels versos (El so de la teva veu, que guardo en el cervell). També desta l'us d'eufemismes que tenen a veure amb el canvi semàntic. Podemveure la repetició de la mateixa estructura semántica en els diferents versos del poema.

Respecta el tema és, l'amor ocult. El sentiment que ens crean els versos ens donen a entendre la situacióprecissa que està passant l'autor. Nega la descripció, describin, es a dir, mitjançant les expresions escrites, ens cream una imatge que pareix ser més important que el missatge. També podem trobar-hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1903
  • 1903
  • Comentario A La Sentencia De La Audiencia Provicnial De Madrid De 30 De Diciembre De 2008 Filosfia Del Derecho
  • Diciembre
  • diciembre
  • Diciembre
  • Diciembre
  • Diciembre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS