Comentario Lo pi de Formentor

Páginas: 3 (631 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
El poema Lo pi de Formentor va ser escrit el 1875 per Miquel Costa i Llobera, que va néixer a Pollença, Mallorca, el 1854, i va morir el 1922 a Palma de Mallorca. Era fill de propietaris rurals. Elsseus dos primers poemes coneguts són en castellà: La noche de verano i Al castillo de Pollensa. El 1873 va adoptar el català com a llengua literària, va presentar-se als Jocs Florals de Barcelona ambLa primera llàgrima i va guanyar la viola. El 1875 va tornar-s’hi a presentar amb Lo pi de Formentor, una peça cabdal de la llengua catalana, però que va passar desapercebuda en aquest concurs. Alsvint anys va traslladar-se a Madrid per cursar els estudis de Dret obligat pel seu pare, i en finalitzar-los va tornar a Mallorca a continuar amb la tradició rural familiar. Al principi no li agradala seva vida a Pollença i la va criticar i menysprear molt en els seus poemes, però lentament va anar trobant-hi el seu lloc, ja que ­­­­­­­­s’hi va crear el seu propi món de cultura.
Es va mouresempre entre dos corrents, el Romanticisme i el Classicisme, però tot i això hi ha moltes diferències entre els seus poemes que es poden explicar a causa dels diversos llocs de residencia que va tenir iels diferents corrents estètics que hi ha haver durant la seva vida. La tradició clàssica de Costa és una fusió dels elements de la poesia castellana del segle XVI, d’arrel primer llatina i desprésitaliana, creada per la recepció eclesiàstica dels clàssics i per la influència del Modernisme. Només imita els autors del moment en aquells aspectes que fan la poesia d’aquests autors una poesiaclàssica.
El poema de Lo pi de Formentor es una peça del romanticisme degut a que es pot veure un gran sentimentalisme i un gran sentiment cap a la pàtria, a part d'això trobem el tema de la natura que ésun tema que era molt utilitzat en aquella època, també és pot observar un altre factor com és l'individualisme de l'autor.
Formentor
El Cap de Formentor està situat al punt més septentrional de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pi de formentor
  • lo pi de formentor
  • el pi de formentor
  • Lo pi de formentor
  • El pi de formentor
  • Lo Pi De Formentor
  • Lo pi de formentor
  • Lo Pi Del Formentor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS