comentario pelicula

Páginas: 7 (1671 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2013
QUESTIONS

Les dos pel·lícules conten fets reals.
Mar adentro: està basada en la història de Ramón Sampedro , que després de quedar paraplègic va lluitar durant 25 anys per a que se li reconeguera el dret a morir dignament. No ho va aconseguir .Finalment va ser Ramona Maneiro (la seua parella ) qui li va posar al seu abast el got amb verí per a acabar amb la seua vida.
Intocable : narra lahistòria d’un aristòcrata francès (Philippe Pozzo di Borgo) que va quedar paraplègic després d’un accident de parapent ,i va decidir contractar a un ajudant que el tractes com un igual. Va acabar contractat a un home de raça negra que acabava d’eixir de presó (Driss). De tot açò va sorgir una bonica amistat.

1.Compara l’estat d’ànim dels protagonistes
El protagonista de Mar Adentro , estàfart de viure postrat en un llit sense poder gaudir de la vida per lo que pren la decisió de acabar amb la seua vida , per mitjan de l’eutanàsia. Sent enyorança per la seua vida abans de tindre l’accident que el deixà tetraplègic
Philippe , el protagonista de Intocable , també comença la pel·lícula deprimit però el seu estat d’ànim millora al llarg de la pel·lícula gràcies al suport del seunou cuidador (Driss) , que l’ajuda a tindre una visió positiva de la vida
2.Com es veu reflectida la cultura en els dos personatges principals? Raona la teua resposta.
En la pel·lícula ens assabentem que abans de quedar tetraplègic era mariner , cosa que en principi ens pot fer pensar que és un home sense molta cultura però també veiem com es aficionat a la lectura i a la pintura , noobstant , es nota que pertany a una classe social més bé baixa per el entorn familiar i per algunes de les expressions que utilitza.
Philippe és un aristòcrata del qual no transcendeix la seua ocupació però veiem com és aficionat a la pintura ( visita museus amb Driss) i a la música clàssica (en la pel·lícula hi sentim varies vegades).Vesteix de forma elegant i també parla de forma prou educada , pertot lo anterior es dedueix que té un nivell cultural prou alt.

3- Que tenen en comú i en que discrepen els “cuidadors” dels personatges?
Els dos personatges son tetraplègics és a dir necessiten a algú a la seua disposició completa
Ramón , té com a cuidadora a la seua cunyada , una dona dedicada al seu cunyat i a la seua casa que es preocupa molt per Ramón ( li fa el menjar , el canvia deposició ).El nebot de Ramón es qui s’encarrega d’ajudar-lo a distraure`s En la pel·lícula hi apareixen dos dones més que en certa forma actuen com a cuidadores de Ramón (la seua cunyada es sent desplaçada).
Aquestes dones són :
Julia , és l’advocada de una associació pel dret a morir que fa moltes visites a Ramón i li serveix de gran ajuda.
Rosa és una dóna (locutora de radio ) ques`assabentat del cas de Ramón i decideix anar a fer-li veure la part positiva de la vida
Philippe contracta com a ajudant a Driss (de raça negra ) que es qui el porta a tots els llocs i el cuida però vegem que el tracta com un igual o fins i tot de forma un poc desconsiderada fent ironies amb la discapacitat de Philippe. Driss aconsegueix tornar-li a Philippe les ganes de viure
4.Com es l’espai encadascun dels films?
La pel·lícula Mar Adentro està ambientada en Galicia , vegem com Ramón i la seua família viuen en una casa gran , prou pobra ( la veiem vella , amb goteres) de dos pisos és una espècie de casa de camp , hi ha un estable amb ramat, es va cap ella per un camí de terra . Casi tota la pel·lícula es desenvolupa en la casa de Galicia ( ho sabem per els paisatges i la forma deparlar dels personatges ) , encara que , Ramón arriba a viatjar a Madrid per a demanar que l’autoritzen a morir.
En canvi en la pel·lícula Intocable , el protagonista és ric i viu en una mansió amb tot tipus de luxes ,té servents. La pel·lícula es desenvolupa en Paris. Part de la pel·lícula es desenvolupa en la casa però altra part en el cotxe de Philippe o en restaurants.
5-Compara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Pelicula
  • comentarios de películas
  • Comentario película
  • comentari pelicula
  • comentario pelicula
  • Resumen y Comentario Película Matrix
  • Comentario pelicula "tiempos modernos"
  • Comentario Pelicula Super Size Me

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS