Comentarios psicológicos del libro: "mi escuela sabe a naranja".

Páginas: 7 (1693 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2011
Facultat de Ciències de l‟Educació i Psicologia Curs acadèmic: 2009 - 2010 Assignatura: Aprenentatge i desenvolupament de la personalitat Ensenyament: Grau d‟Educació Social Títol del Treball: Asomarse al mundo. “Mi escuela sabe a naranja” Nom de l‟alumne: David Alcañiz, Daniel Nin Fabregat Professora: Fabia Morales Data: 27 de Maig de 2010

7.Asomarse al mundo .“Mi escuela sabe a naranja”CONSTRUCTIVISME

“Pero no solo los niños y yo proponíamos, también las familias empezaron a sugerir y a aportar…” En un ensenyament constructivista avui dia es molt important que les famílies també formin part de l‟escola, ja que tenen un paper fonamental en l‟educació dels seus fills. Aquesta predisposició per part de les famílies millorarà els continguts de les activitats i farà que elsalumnes puguin interioritzar amb mes facilitat tots els coneixements.

“Le pregunte para que creían ellos que servían los mapas, de cara a partir de ahí para aproximarnos un poco a sus utilidades y a su simbología.” Aquí podem veure com la professora sempre pregunta als seus alumnes sobre algun tema, abans d„explicar-li el seu significat. D‟aquesta forma comença el procés de construcció del nousignificat de l‟alumne, i ell mateix farà una reestructuració i una reconstrucció d‟aquest nou significat tal i com ens marc el constructivisme. I l‟alumne construeix el propi coneixement, es tracta d‟un procés intern i individual.

“Ahí se pusieron a discutir y a decir las edades de los padres bastante…. Serian números reales y cargados de vida, numero “implicadores”, números suyos” En aquestfragment es pot veure com la professora treballa amb números reals, i d‟aquesta manera la tasca tindrà validesa real i els alumnes estaran interactuant amb el medi en que vivim. D‟aquesta forma l‟adquisició del coneixement s‟interioritzara amb mes facilitat als alumnes.

“Fue todo un ejercicio intentar dar cabida a este vuelco de ideas, objetos, preopuestas y preguntas” Aquí podem veure com laprofessora relaciona la primera activitat per poder preparar-ne d‟altres amb el mateix fil conductor, sense cenyir-se a un temari establert. D‟aquesta forma els alumnes no perdran la motivació i continuaran al mateix nivell d‟atenció a les tasques següents.

“…pero que yo comente en la asamblea de padres, como ejemplo de que no siempre salía lo que cada niño proponía, y eso era también una manera deaprender a tolerar la frustacion.” En un aprenentatge constructivista es positiu treballar les emocions. La “intel·ligència emocional” es mes important cada dia. Per aquest motiu es fonamental que de petits podem arribar a aprendre, comprendre, controlar i expressar les nostres emocions en el moment mes indicat.

“A mi esto de la contabilidad me puso también en tesitura evaluadora, y me estretuveen curiosear las historias que inventaron, buscándoles un poco las “entretelas”, los reflejos de los autores en ellos, los parecidos, las diferencias. En ese sobrevolar con las antenas puestas en ellos pude observar que:” En l‟aprenentatge constructivista es important conèixer molts aspectes dels teus alumnes, i el fet d‟avaluar els contes, no tan sols ortogràfica i gramaticalment, sinó anant mesenllà i veure que mes ens poden dir d‟aquells alumnes els seus propis contes, la seva imaginació. Un cop coneixes mes de prop als teus alumnes, podràs motivar d‟una forma o d‟una altra a cadascun dels teus alumnes i formar part del grup.

“Nos sorprendió bastante que Francesca hablara con nostros, aunque era de “color chocolate”, según como nos dijo con una esplendida sonrisa.” “Ese dia habíaclase de ingles, y resulto que Maria, la profesora, era también africana, y no lo sabíamos” “Dos días después llegaron Sofia y su bebe Berta con la mama de Diego. Venian con la intención de presentarnos otro país de Africa, Ghana,…” “El viernes le contaron a Krisztina, la monitora de talleres, que estaban aprendiendo de países, que habían tenido visitas, que Maria era sudafricana. Y entonces ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mi escuela sabe a naranja
  • Mi Escuela Sabe A Naranja
  • mi escuela sabe a naranja
  • Mi escuela sabe a naranja
  • mi escuela sabe a naranja
  • Libro naranja
  • Libro naranja
  • Libro naranja

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS