comentarios

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
El Model de les intel·ligències múltiples, va ser proposat per Howard Gardner, el que explicà que totes les persones tenien vuit tipus d’intel·ligència, que, si bé poden estar relacionats,determinen el comportament, la manera d’aprendre, captar, comprendre, entre altres, el món que els envolta.
Defineix la intel·ligència com una capacitat, i per tant, una destresa que es pot desenvolupar. Hiha una component genètica però les potencialitats es desenvoluparan més o menys, depenent de l'ambient, les experiències viscudes, l'educació, la motivació... Així com hi ha molts tipus de problemestambé hi ha molts tipus d'intel·ligència.

Intel·ligència musical: cal per aprendre idiomes i permet desenvolupar-se adequadament a cantats, compositors i músics.
Intel·ligència lingüística: la quetenen els escriptors, els poetes, els bons redactors. Utilitza ambdós hemisferis.
Intel·ligència lògica-matemàtica: utilitzada per resoldre problemes de lògica i matemàtiques. És la intel·ligènciaque tenen els científics. Es correspon amb el mode de pensament de l'hemisferi lògic i amb el que la cultura occidental ha considerat com l'única intel·ligència.
Intel·ligència espacial: consisteix aformar un model mental del món en tres dimensions; és la intel·ligència que tenen els mariners, els pilots, enginyers, cirurgians, escultors, arquitectes, decoradors i dissenyadors.
Intel·ligènciacorporal-cinestèsica: capacitat d'utilitzar el propi cos per realitzar activitats o resoldre problemes. És la intel·ligència dels esportistes, artesans, cirurgians i ballarins.
Intel·ligènciainterpersonal: és la intel·ligència que té a veure amb la capacitat d'entendre altres persones i treballar amb elles; se la sol trobar en polítics, professors, psicòlegs i administradors.
Intel·ligènciaintrapersonal: permet entendre's a un mateix i als altres; se la sol trobar en els bons venedors, polítics, professors o terapeutes.
Intel·ligència naturalista: utilitzada quan s'observa i s'estudia la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS