Cometari De Bullying

Páginas: 8 (1954 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2015

Comentari sobre el BULLYING
METODOLOGIA DE LA INVESTIGACIÓ SOCIAL



Bullying és qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic. Aquest fenomen és un problema social que afecta a la majoria de la gent, però aquest problema és més freqüent entre els nens de nivell bàsic d'educació.
El tipus de violència dominant és l’emocional i es dóna majoritàriament a l'aula i pati dels centresescolars. Els protagonistes dels casos d'assetjament escolar solen ser nens i nenes en procés d'entrada en l'adolescència(12-13 anys), sent lleugerament major el percentatge de nenes en el perfil de víctimes. La intimidació, el comportament agressiu que es mostra entre estudiants pot durar setmanes, mesos, i fins i tot anys.
Amb freqüència apareixen diversos tipus de bullying:
Físic: Consisteixen l'agressió directa a força de puntades, empentes, cops amb objectes. També pot ser indirecte quan es produeixen danys materials en els objectes personals de la víctima o robatoris.
Verbal: És el més habitual. Només deixa petjada en la víctima. Les paraules tenen molt poder i minen l'autoestima de la víctima mitjançant humiliacions, insults, malnoms, menyspreus en públic, propagació de rumorsfalsos, missatges telefònics ofensius o trucades, llenguatge sexual indecent…
Psicològic: Es realitza mitjançant amenaces per provocar por, per aconseguir algun objecte o diners, o simplement per obligar a la víctima a fer coses que no vol ni ha de fer…
Social: Consisteix en l'exclusió i en l'aïllament progressiu de la víctima. En la pràctica, els assetjadors impedeixen a la víctima participar,ben ignorant la seva presència i no comptant amb ell/ ella en les activitats normals entre amics o companys de classe.
Sexual: És quan es presenta un setge, inducció o abús sexual.

Característiques de les víctimes de bullying:
Persones vistes com a insegures, poc assertives o sensitives.
Persones físicament més dèbils.
Persones amb poques habilitats socials o tímides.
Perden interès pel col·legi,rendiment.
Presenten ansietat, depressió o desinterès.


Característiques dels agressors:
Físicament més forts que els seus parells.
Caràcter dominant, impulsius, no segueixen regles, baixa tolerància a la frustració, desafiadors davant l’autoritat, bona autoestima
No manifesten penediment davant els seus actes ni empatia amb la víctima.
Poden tendir al vandalisme, malament rendiment acadèmic,ús de alcohol.

Què és l'assetjament escolar o bullying?
El maltractament verbal o físic entre escolars és bullying. És un assetjament sistemàtic, que es produeix reiteradament en el temps, per part d'un o diversos assetjadors a una o diverses víctimes.
Els experts assenyalen que el bullying implica tres components clau:
1. Un desequilibri de poder entre l’assetjador i la víctima. Aquestdesequilibri pot ser real o només percebut per la víctima.
2. L'agressió es duu a terme per un assetjador o un grup que intenten danyar a la víctima d'una manera intencionada.
3. Existeix un comportament agressiu cap a una mateixa víctima, que es produeix de forma reiterada.

Les causes més comunes d’aquets tipus d’agressions poden ser de diferents tipus una d’elles està enfocada en el terreny familiar,l'origen de la violència en els adolescents pot residir en l'absència d'un pare o en la presència d'un pare violent. Aquesta situació pot generar un comportament agressiu en els nens i portar-los a la violència quan siguin adolescents.
A més d'això, les tensions matrimonials, la situació socioeconòmica o la mala organització en la llar, també poden contribuir al fet que els nens tinguin unaconducta agressiva.
En resum, les causes del bullying poden residir en els models educatius que són un referent per als nens, en l'absència de valors, de límits i de regles de convivència; a rebre càstigs a través de la violència o la intimidació i a aprendre a resoldre els problemes i les dificultats amb la violència.
Quan un nen està exposat constantment a aquestes situacions, acaba per registrar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cometario
  • Cometario
  • cometario de el Descendimiento
  • cometarios reales
  • Cometarios De Texto
  • Civica cometarios
  • Cometario audiovisuales
  • Cometario de descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS