Comparación Das experiment con experimento de Zimbardo

Páginas: 15 (3611 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014












Dra. Sara Malo

ÍNDEX

Anàlisis de les diferències pàg 2


Elaboreu una anàlisi dels resultats de l’experiment des d’un punt de vista psicosocial pàg 5



Comparació del final de la pel·lícula i argumentació pàg 12
1. Analitza les difèrencies entre l’experiment real i la pel·lícula.
La primeradiferencia clara que és pot trobar entre l’experiment de Stanford i la pel·lícula és que en el primer la simulació de la presó està localitzada en la Universitat de Stanford, Palo Alto, Califòrnia, amb estudiants universitaris, en canvi, la del llarg-metratge es troba a l’Alemanya moderna i amb uns subjectes que no són estudiants sinó ciutadants corrents.


Una altra diferència que caldria esmentarés el fet que en l’experiment original als guàrdies de la presó en cap moment no se’ls va prohibir l’ús de la violència per tal de mantenir l’ordre (simplement se’ls hi va indicar que podien emprar les mesures que volguessin sense que aquestes arribessin a ser desproporcionades) i, en canvi, a la pel·lícula alemana se’ls prohibeix textualment fer ús d’aquesta ja que en cas contrari serienexpulsarien immediatament de l’experiment i perdrien la recompensa.


El tipus de recompensa ecònomica també és diferent en l’experiment de Zimbardo i en el llargmetratge, ja que en l’anunci del rotatiu de la pel·lícula es recompençava amb una xifra equivalent a dos mil dolars als que finalitzessin tota la simulació de la pressó i en canvi en l’experiment de l’universitat es premiava amb 15 dolarsdiaris a tots aquells que fossin pàrticeps de l’experiment.


Quan Zimbardo va construir la presó simulada a Palo Alto també va acudir a la policia de la ciutat per augmentar la seguretat. En canvi, en la pel·lícula, es van limitar a deixar la seguretat per tres investigadors que es rotaven per mantenir un ull al que succeïa 24 hores al dia  (amb conseqüències fatals).


Un altre tret que lesdiferencia és que en l’experiment de Zimbardo els presos se’ls va arrestar a casa seva simulant que havien comès algun delicte per tal de fer-ho més realista i que es sentissin cohibits des d’un principi i que havien d’ingressar a presó. A Das experiment aquest acte no va ser dut a terme.

A diferencia als guàrdies de la presó de Das experiment, a l’experiment de Zimbardo duien ulleres de sol perque així no se’ls pogués veure l’expressió facial. En canvi en la pel·lícula els guardes no duien cap tipus d’indumentària que els tapés els ulls.

L’aparició de la dona, comapanya del presoner 77 que, amb l’ajuda d’un guarda de la presó intenta ajudar-lo això en cap moment succeeix a l’experiment de Zimbardo, simplement és un afegit per nutrir la pel·lícula amb una dosis major d’intriga.Tanmateix, manté en part una similitud amb el presoner 8612 de l’experiment original en el sentit que per un dels guardies és considerada com una possible amenaça de via de fuga pels presidiaris.

Tot i així, el personatge que representa el reclús 8612 de forma més fefaent és el presoner número 82, qui, salvant les distàncies a causa de la seva tràgica mort i un seguit d’elements més de personalitatque li otorga el director, també demana finalitzar l’experiment degut al seu pobre estat psicològic i la petició li és denegada. Cal afegir però, que al presoner 8612 finalment se li va concedir la marxa quan els investigadors es van donar compte que no fingia el seu estat psicològic sinó que realment estava degenerant cap a problemes importants.

Un fet important que cal destacar ésl’enfocament teòric de l’experiment. En la versió original de Zimbardo, la distribució de presoners i guardies està feta completament a l’atzar. En canvi, en la pel·lícula Das experiment als subjectes els hi realitzen una serie de tests psicològics per tal de poder manipular els rols dels individus de forma premeditada i així obtenir els resultats desitjats. Això li fa perdre rigor científic i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Experimento de zimbardo
  • Experimento de zimbardo
  • El Experimento (Zimbardo)
  • El experimento de zimbardo
  • experimento Zimbardo
  • das experiment
  • Das Experiment
  • das experiment

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS