Components de la Bateria

Páginas: 6 (1273 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
1 Composició d'una bateria

1.1 Peces
Bombo: La majoria tenen un diàmetre d'entre 18 i 26 pulzades (tambè n'hi ha de 16 i de 28 pulzades), i una profunditat d'entre 14 i 22 pulzades. El més usat és el de 22x18. El bombo es fa sonar am un pedal articulat amb una maça, que també pot ser doble, explicat més endavant. El bombo és el component més greu de tota la bateria i és per tan un peçabàsica de la bateria.
Caixa: Solen tenir un diàmetre de 14”, però els hi ha des de 10” a 17” pulzades. La profunditat estàndard és 5,5”, podent variar des de 3,5” (piccolo) fins a 8,0”. La caixa a diferència dels altres tambors, posseeix una bordonera. La bordonera és un conjunt de filferros que es col·locant sota el pegat de ressonància que produeix unes vibracions que creen el so tan característicde la caixa. La funció de la caixa és marcar els compassos, però també s'utilitza de forma lliure per realitzar “breaks” o produir canvis en la marxa.
Tom toms o toms: Mesuren des de 6” fins a 15” pulzades de diàmetre. Poden anar montats sobre el bombo amb uns herratges que surten d'aquest, amb un suport de caixa, o amb suports adicionals que surten dels suports de plats.

Tom floor o goliat:Mesuren des de 14” fins a 20” polzades de diàmetre. Generalment posseeixen potes individuals (3), però algunes vegades permeten ser ancorats a un herratge de plat, és el tipus de tom més greu que hi ha.
1.2 Plats
- Crash: Plat mitjà de 12” a 20”. S'utilitza per donar èmfasi a l'entrada de estrofes o alguns compassos, n'hi ha de molts tipus com per exemple “rock crash”, “thin crash”,“wild crash” “medium crash”, etc... Depenen del seu so que estara relacionat amb el gruix del plat.
Ride: Plat gran amb un diàmetre d'entre 17” i 24”, encara que hi ha marques a manera de curiositat que els van fabricar de 26" i fins i tot fins a de 32”. Els més comuns són els de 20” 21" i 22”. Moltes vegades s'usen per portar el ritme en substitució del hi-hat. La zona central de qualsevol plats'anomena campana, la campana del ride es característica per el seu so mol més brillant, i s'utilitza en molts cassos de dinamitzar el ritme o fer-lo més melòdic.
Splash: Plat petit que varia de 5” fins a 13” polzades. S'usen per a efectes especials, normalment en detalls rítmics de poc volumen.
Xina: Platet que es fabrica des de 10” fins a 22”. També existeix el xina-splash, de 8” a 12” polzades.S'usen per a efectes.Té un disseny diferent als altres plats ja que es col·loca del revés, i es col·loca així perquè al tenir tot el perímetre exterior doblegat lleugerament cap a munt per aconseguir el seu so tan característic, és més propens a trencar baquetes, es posa del revés de manera que el perimetre exterior queda doblegat mirant a baix i així no es trenquen tantes baquetes.
Crash-ride:Plat mitjà-gran de 18”-20”. És un plat hibrid entre el crash i el ride, del qual se'n pot aconseguir el so de crah però molt més potent, i el so de ride però menys definit i potser més brillant. Normalment s'utilitza com a crash, o com a ride i crash, pero rarament només com a ride.
Hi-hat o Charles: És un sistema que consta de 2 plats instal·lats en un suport amb pedal que permet que un caiguisobre l'altre fent-los sonar. Es fabriquen d'entre 10” i 16". El més comú és el de 14” i el de 15" polzades. Pot ser normal o edge (bord); aquest últim consisteix que el plat que va a baix (bottom, que acostuma a pesar més que el d'adalt) té una vora rugosa que dóna un so característic que és més adient per a certs gèneres. Els Hi-hats es pot tocar tancat i obert, usant el pedal.

Cada bateriautilitza la configuracio de tambors i plats que creu més adient, sense buscar (potser que si) una unanimitat en la marca, model i sèrie de plats, tambors i herratges. És busca un so carcterístic per cada component aïllat de la bateria que en el seu conjunt forma una bateria personalitzada.

1.3 Baquetes
La bateria generalment es toca amb baquetes però per alguns estils es fan servir les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Baterias
  • Bateria
  • Baterias
  • Bateria
  • Baterias
  • Bateria
  • bateria
  • baterias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS