comportament huma

Páginas: 25 (6144 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
El Comportament Humà

Índex

Introducció
Introducció personal

Acció racional

Comportament animal i comportament humà
Introducció
Comportaments innats
Comportaments adquirits
Comportament innat i adquirit en l’ésser humà

El psiquisme humà
Introducció
Elements del psiquisme humà
Estructura del psiquisme humà
Comportaments socials i culturals delcomportament humà

L’aspiració humana a la racionalitat
Activitats
Glossari
Autors
Reflexió personal


El Comportament Humà

0. Introducció

Intentarem comprendre la manera de ser i d’actuar que ens caracteritza, distingint-la del comportament animal i descobrint-ne la base biològica. Parlarem de la conducta (comportament extern i observable) i estudiarem el psiquisme (comportamentinterior / conjunt d’experiències mentals de cada subjecte). Destacarem la influència social sobre el comportament humà, com també l’aspiració humana al comportament racional.

· Objectius:
- Reconèixer el valor adaptatiu que representa per a l’espècie humana les diverses formes de comportament, i en especial, l’exercici de les facultats cognoscitives. - Entendre els vincles i diferències entreels nivells orgànic, psíquic i conductual, identificant els principals elements que configuren l’estructura psíquica humana.
- Valorar el paper del llenguatge, la sociabilitat, la tradició i la història en la configuració de la identitat personal.

Introducció personal:
En aquest document tractarem els diversos tipus de comportaments humans, a diferència dels comportaments que no son humans, ésa dir que no estan fets per agents.
Aprendrem les maneres de comportar-se, i com aprendre a fer-ho, i aplicarem distintes teories d’alguns filòsofs que van estudiar prèvia, i clarament com es comporta un esser humà.
Tot i ser un document diferent a la resta que hem fet anteriorment, podríem dir que té una relació amb el document passat : Acció humana, ja que a partir d’ara tractem les accions,i en aquest cas els comportaments, dels humans.
Considero que no és una tasca fàcil treballar els comportaments, però segurament serà molt interessant.

1. Comportament animal i comportament humà

1.0. Introducció

El Comportament és l’activitat de relació d’un organisme amb el seu medi. Això comporta la rebuda i processament d’informació amb les seves consegüents respostes.CLASSIFICACIÓ DELS TIPUS DE COMPORTAMENTS

INCONSCIENTS ( no són conseqüència d’un coneixement previ de la realitat):

- Orgànic-vegetatiu ( resposta de les nostres vísceres o estímuls) la gana, si tenim gana mengem.
- Psíquico-inconscients ( psicoanàlisi, comportaments amb arrels en la part obscura del psiquisme que escapen a la nostra consciència)
Freud va estudiar l’inconscient

CONSCIENTSSENSITIUS

Innats ( no desapareixen amb l’edat però es van enriquint amb l’adquirit) quan un nen neix, plora, però no perquè l’hagin ensenyat, si no perquè es un sentit innat.

Simples ( reflex natural: parpelleig). Resposta per part de l’organisme a estímuls que afecten sensitivament.

Complexes: instints ( comportament innat complex. Heretat i estereotipat. Els gossos borden perquè esun comportament heretat, ningú els ha ensenyat a fer-ho, a diferència de nosaltres, que parlem per que algú ens ensenya a fer-ho i a com fer-ho.



Reflex condicionat. Paulov  representa el condicionament clàssic. Paulov rus i fisiòleg. Va fer un experiment amb gossos. Va ensenyar un tros de carn a un gos, (estímul incondicional EI), i per tant salivava resposta incondicionada. La segonavegada en fer l’experiment, i primer de tot va fer sonar una campana (estímul neutre EN) inmediatamet, se li ensenya la carn, i per tant saliva (RI). La tercera vegada, al gos se li ensenya la campana (EC), y per tant el gos baveja directament (RC). L’ESTIMUL NEUTRE ES CONVERTEIX EN ESTÍMUL CONDICIONAT.


Activitat:
Es va fer un experiment amb un nadó, al qual se li va ensenyar un ratolí,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà Pac1
  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà. Pac I
  • Explicacio comportament huma
  • Bases Socials Del Comportament Humà
  • PAC 1 Fonaments culturals i semiotics del comportament huma
  • Comportament Agressiu
  • comportamento ejecutivo
  • Hume

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS