comprensió de l'univers

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013
Activitat 3. Comprensió de l’Univers a partir de l’accelerador de partícules.

a) Quina relació hi ha entre el CERN i Internet.
El col·lisionador de partícules LHC del CERN no només ens donaràrespostes sobre l'existència dels bosons de higg o gravitons. També posarà en marxa una Internet paral·lela que permetrà enviar dades a una velocitat 10.000 vegades superior a la d'avui donant lloc ala transmissió de dades hologràfics, que permetrà l'emmagatzematge de dades en línia.
b) Quin descobriment important s’ha fet l’estiu de 2012 sobre l’anomenada partícula de Déu ? Explica’l.
El GranAccelerador d'Hadrons (LHC), o destructor d'àtoms, del Laboratori Europeu de Física de Partícules, a Suïssa després d'un procés que ha durat tres anys, en els quals s'han produït sis mil bilions dexocs, que van permetre l'observació d'una partícula molt semblant al buscat "bosó de Higgs".
c) Busqueu informació sobre aplicacions al camp de la medicina de la recerca que es fa al CERN.
Latecnología desarrollada en los aceleradores de partículas tiene beneficios indirectos para la Medicina, la Informática, la industria o el medio ambiente. Los imanes superconductores que se usan para acelerarlas partículas han sido fundamentales para desarrollar técnicas de diagnóstico por imagen como la resonancia magnética. Los detectores usados para identiicar las partículas son la base de los PET, latomografía por emisión de positrones (antipartícula del electrón). Y cada vez más centros médicos utilizan haces de partículas como terapia contra el cáncer.
d) Què és un sincrotró? Quina informacióens proporciona. Explica com és el sincrotró ALBA, on està situat, com funciona...
El sincrotró és un tipus d'accelerador de partícules. Es diferencia d'altres acceleradors en què les partícules esmantenen en una òrbita tancada. ALBA és un sincrotró que està emplaçat a Barcelona (Catalunya, Espanya), al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona en Cerdanyola del Vallés.Un sincrotró és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'univers
  • L'Univers
  • L'univers
  • L'univers
  • L'Univers
  • L'aigua a l'univers
  • L'Univers. Galàxies
  • TEORIES DE L'UNIVERS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS