Comunicacio a l'Empresa

Páginas: 21 (5052 palabras) Publicado: 21 de abril de 2011
TEMA 2.LA COMUNICACIÓ

1.1.El procés de comunicació

1.1.1. Esquema del procés de comunicació

[pic]La comunicació és un procés a través del qual dues o més persones intercanvien informació, opinions, dades, idees, experiències, actituds i sentiments, amb la finalitat de fer arribar significats.

* El llenguatge ha estat l’instrument que ens ha diferenciat de la restad’animals i ens ha possibilitat evolucionar en societat. Els diferents aprenentatges s’han incorporat als individus, de generació en generació, a través de milions d’anys, en forma d’herència compartida i de cultura.

* És un procés psicològic i interactiu, perquè quan la comunicació es practica de forma eficaç fa emergir les capacitats individuals i les projecta cap els demés donant poder alsconeixements i als sentits. Les persones que saben comunicar-se tenen el poder d’influir, transformar i fer realitat els seus projectes de manera molt més fàcil

ESQUEMA DEL PROCÉS DE COMUNICACIÓ

[pic]

1.1.2.Elements del procés de comunicació
Per poder entendre el procés de la comunicació hem d’analitzar en primer lloc tots els elements que hi intervenen:

* MISSATGE: És lainformació, idees o sentiments que es volen transmetre. Les característiques i longitud del missatge dependrà de la informació que l’emissor vulgui comunicar. El missatge no ha d’estar traduït necessàriament a un llenguatge escrit o oral. Es pot transmetre simplement amb gestos, mirades o postures.

* CODI: És el conjunt de símbols o signes específics emprats per expressar el missatge(paraules, gestos, dibuixos, , Morse, braille). El codi més utilitzat és el llenguatge verbal, tant oral com escrit.

* EMISSOR: És la persona que transmet el missatge i espera una reacció en el receptor. Pot ser una persona o un grup de persones.

* RECEPTOR: Persona o persones que reben el missatge. És fonamental ja que el resultat de la comunicació no és allò que diu l’emissor,sinó el que entén el receptor.

* CANAL: Mitjà a través del qual es transmet el missatge. En una comunicació escrita, el canal podria ser una carta, una revista interna.... En la comunicació oral, la veu i l’aire que la transporta fins el receptor.

* CONTEXT: Situació real en la que es troben les persones que es comuniquen i que permet comprendre correctament el significatdel missatge. Un mateix missatge en diferents contexts pot tenir significats diferents.

* SOROLL: Qualsevol element que distorsiona o pertorba la comunicació i que pot produir-se en qualsevol etapa del procés. Per exemple, si en una conferencia hi ha persones parlant, el soroll pot fer que el missatge no pugui ser interpretat amb claredat per la resta d’assistents.

*RETROALIMENTACIÓ O FEEDBACK: Resposta del receptor a l’emissor després d’haver rebut el missatge. La retroalimentació és de gran importància ja que permet a l’emissor determinar di el receptor ha rebut i comprès adequadament el missatge. Aquesta resposta pot ser un altre missatge, un gest, o una acció determinada.

1.1.3. Etapes del procés de comunicació

La informació o missatge ha de recórreruna sèrie de fases successives des que és emesa fins que és rebuda. El procés de comunicació es planteja en les següents etapes:

1)Configuració de la idea:l’emissor sent la necessitat de transmetre una idea. Ha de decidir què vol dir, com ho vol dir, i a qui.

2) Codificació: una vegada l’emissor ha elaborat el missatge el codificació en un llenguatge determinat, que és el codi.

3) Emissiódel missatge: L’emissor, una vegada codificat el missatge, tria un determinat canal de comunicació.

4) Recepció, per part del receptor

5) Descodificació, per part del receptor que interpreta i compren el missatge que ha rebut.

6)Retroalimentació o feedback: el receptor completa el procés de comunicació al transmetre una resposta verbal o no verbal a l’emissor , que indica si ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La comunicació interna per combatre la desinformació dintre de l’empresa
  • Estada A L'Empresa
  • Estada A L'Empresa
  • la publicitat a l'empresa
  • Comunicacio
  • Economia de l'empresa
  • COMUNICACIÓ
  • La inversió en l'empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS