Concepte còsmic de la filosofia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (426 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Concepte còsmic de la filosofia

En aquesta adaptació del fragment de l’obra d’Immanuel Kant, Crítica de la raó pura, l’autor ens explica com s’aprèn a filosofar i en què es basa aquet fet.

Elprimer que ens dona a entendre, és que s’aprèn a filosofar a partir dels principis assumits després de fets ja succeïts.
A més també ens explica que les bases de la filosofia es fomenten en dosconceptes diferents, un és el saber d’escola i l’altre el concepte còsmic.

Un possible títol per aquesta obra seria: Les bases de la filosofia. és a dir, la recerca del saber com a ciència, buscantl’objectiu d’obtenir la unitat i la perfecció del coneixement. I l’altre concepte és

Desenvolupant les idees principals, ens adonem què el que l’autor ens vol donar a entendre és que el concepte d’escola,és a dir, la recerca del saber com a ciència, buscant l’objectiu d’obtenir la unitat i la perfecció del coneixement, pretén arribar a un punt semblant a la ciència, és a dir, aconseguir una lògica iuna base comuna i així poder desenvolupar una sèrie de conceptes lògics. D’altra banda, explica també que la filosofia va més enllà dels coneixements adquirits, és a dir, que també té a veure amb elque ell anomena concepte còsmic, que és un conjunt de qualitats personals, que desemboquen en l’ideal del filòsof, és a dir, en la raó. És alló que ve donat per la persona i pels seus ideals com afilòsof.
Amb això vull deixar clar que l’autor el que vol dir és que més que fer filosofia s’aprèn a filosofar, és a dir, que defensa el coneixement i l’acció.

Kant és el creador del mètodetranscendental. Aquest se centra en cóm i per què coneixem, en posar unes condicions per fer-ho, i defensa que és tan important alló innat com alló que aprenem i el que intenta descobrir són les condicionscomunes per tothom per assolir aquestes dos facultats. A diferència del mètode racionalista i l’empirista, que defensen que la raó va per davant i és molt més important què l’experiència i que la...
tracking img