conceptes federalisme

Páginas: 3 (667 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
 CONCEPTES HISTÒRIA TEMA 1

Federalisme
Propugna una forma de govern basada en un sistema de pactes entre diferents comunitats.
Bienni Negre
Nom amb el qual es designa el període de la segonarepública espanyola (1933-36).Durant aquest dos anys el govern de la CEDA de Gil Robles coaligat amb el demagog Alejandro Lerroux va desenvolupar una revisió continuada de les lleis promulgades pelsprimers governs de la República, especialment de la Reforma Agrària. També s'enfrontà amb el Govern i el Parlament de Catalunya per la Llei de Contractes de Conreu, amb el suport en aquest cas de laLLiga que va denunciar aquesta llei davant del Tribunal de Garanties Constitucionals
Manifest del 30
Document publicat a l'agost de 1931, signat per 30 sindicalistes. Exposava un clar rebuig a lesidees insurreccionals i violentes dels elements de la FAI, que dominaven els sindicats de la ciutat de Barcelona.
Manuel Azaña
Polític i escriptor republicà. Va ser president de la SegonaRepública(1931-1933 i 36-39). Va signar el Pacte de Sant Sebastià amb el representats republicans de tota Espanya, per pactar la instauració de la Segona República i liquidar la monarquia borbònica.
BienniProgressista
Nom amb el qual es designa el període de la segona república espanyola (1931-33.Durant aquests dos anys es va redactar una nova Constitució i el govern d'Azaña va emprendre tot un seguit dereformes importants: reforma religiosa, militar, agrària, autonòmica, educativa. Tot i que ho van intentar, l'aplicació d'aquestes reformes va ser molt difícil.
Front Català d'Ordre
Coalició electoralde les dretes catalanes constituïda per participar en les eleccions de 1936. La seva derrota fou aclaparadora, dels 54 escons van guanyar 13.
Front d'Esquerres
Coalició electoral constituïda per lesesquerres catalanes, seguint el model del Front Popular, per tal de participar en les eleccions legislatives del 1936. Va aconseguir 41 escons dels 54 possibles.
José María Gil-Robles
Polític i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Federalisme
  • Overview Of Federalism
  • Concepto de concepto
  • Federalisme Fiscal
  • Federalisme Fiscal
  • Conceptos
  • Conceptos
  • Conceptismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS