Concepto servicios sociales

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 24 de abril de 2014
 1.- NATURALESA DELS SERVEIS SOCIALS

1.1 CONCEPTE DE SERVEIS SOCIALS
1.1.1 DEFINICIÓ SERVEIS SOCIALS:
Són prestacions tècniques organitzades per procurar a les persones una vida dignamitjançant l’atenció de les seves necessitats personals bàsiques, així com també de les necessitats socials que repercuteixen en l’autonomia personal, en les relacions interpersonals i en el benestar col.lectiuElements terminològics que la formen:
-Tenen un contingut tècnic perquè es basen en actuacions professionals orientades a un fi (prevenció, rehabilitació, inserció social). Són procedimentsel.laborats metodològicament en funció de la necessitat que s’ha d’atendre.
-Són activitats organitzades a escala institucional que es realitzen de forma complementària o de manera alternativa a lesfamílies, amics, veïns...
-L’objectiu final dels serveis socials és garantir és contribuir a l’assoliment d’una existència digna per a les persones destinatàries (que es pugui realitzar els valors i elmodel de convivència establert per la declaració dels Drets Humans)
-Els serveis socials incideixen en les necessitats humanes no cobertes de forma natural vinculades amb la subsistència, laconvivència, el desenvolupament personal i la inserció social. Hi ha necessitats personals bàsiques (benestar físic i emocional individual) i col.lectives (relacionades amb la vida comunitària i igualtatd’oportunitats en posar en pràctica el projecte de vida).
-Els serveis socials poden contribuir a la millora del benestar social, ja que s’impulsen accions col.lectives per promoure la millora de l’entornsocial.

*ACCIÓ SOCIAL: inclou tant les prestacions tècniques de serveis socials com altres tipus d’accions executades de manera organitzada per col.lectius o institucions amb la finalitatd’afavorir el desenvolupament social de persones i grups en la societat.

1.1.2 ELEMENTS DIFERENCIADORS AMB TERMES AFINS:
BENEFICÈNCIA: significa fer el bé. Les actuacions de la beneficència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepto De Servicio
  • Concepto Del Servicio
  • concepto de servicio
  • Concepto De Servicio
  • Aspectos Generales: relaciones del Trabajo Social con el bienestar social. Estado del Bienestar. Política social....
  • Servicio social
  • servicios sociales
  • servicio social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS