conceptos

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
Textos científics: Aquests textos majoritariament expositius pretenen divulgar la ciència en qualsevol de les seves rames, on intenten explicar els fenòmens naturals. El seu estil és precis i clar,encara que utilitzen el registre culte, per això han de tenir un lèxit universal, ser objectius i simples, i han de utilitzar termes precisos i sense que algú els pugui entendre d'una altre manera.També utilitzen recursus gràfics perquè l'idea quedi més clara.

Textos tècnics: són textos instructius que tracten temes tècnics i/o tecnològics, és a dir, sobre el funcionament de maquinària,aparells i demés. Per fer-ho utilitzen un lèxic universal i un llenguatge precís, és a dir, no donen peu a les ambigüitats, per això molts cops s'ajuden amb recursos gràfics. Fan ús d'un registre culte i unllenguatge especialitzat amb termes precisos, ja siguin tecnicismes o neologismes manlleus de l'anglès.

Textos juridics : conjunt de normes i documents que garenteixen la convivència. Com queaquestes normes van dirigides al poble haurien de ser clares, però pel seu origen en castellà no és així, i s'utilitza la subordinació, freqüència de contradiccions, repeticions, i llarguesenumeracions.

Textos administratius: Són tots els textos que es fan servir en l'àmbit de l'administració, ja sigui d'aquesta cap els ciutadans com viceversa. Aquest tipus de text utilitza un llenguatge d'ungrau de formalitat elevat i un caracter objectiu evitant expressions sexistes i fórmules excessives.


Textos humanistics: Són textos argumentatius que ens mostren una preocupació per establir totallò que és essencial en l'ésser humà. Traten temes vinculats amb humanitats, ja siguin filosòfics, històrics,... utilitzant una bella retòrica i molts cultismes.


Textos periodistics: Són textosque ens donen infotrmació o una opinió sobre un fet ( orals o escrits) Aquests textos han de ser de fàcil comprensió, per això utilitzen un registre estàndard i una sintaxis planera, tot i que també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptos
  • Conceptos
  • Conceptismo
  • Concepto
  • Conceptos
  • Conceptos
  • Concepto
  • Conceptos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS