Coneixer Catalunya 1

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2015
 EL MARESME

La comarca del maresme, es una zona costanera també coneguda amb el nom de sistema mediterrani i tenim aquestes caracteristiques de relleu:-Xarxa hidrografica.
-Vessant mediterrani: Format per els rius mes inportants com el Tordera i el Besos.
-Clima: mediterrani litoral amb estius calorosos i els hiverns suaus.
-Precipitacions: prouimportants a la tardor, quan arriban las tormentas provinents del mar mediterrani.
-Geografia fisica: acord amb el seu clima, per aixo trobem l'estatge mediterrani o de terra baixa de la regiomediterrania que s'esten per sota dels 800 m d'altitud.
-Vegetació: El bosc tipic mediterrai es alzinar amb marfull format per alzines amb un sotabosc pobre en especies herbacies a causa de l'ombra existent.-Arbustos: de fulla ampla com el marfull, el llorer, l'arboç i el llentiscle.

Jo visc a Pineda de mar una poblacio de la comarca de Pineda de Mar , que va neixer cap al segle XII , coincidin amb laconsolidacio del feudalisme a Catalunya i em l'epoca que esclata la pesta negra. En el segle XII a Pineda de Mar es quan comencen a bastir-se prop de l'esglesia les primeres cases que formaren un carrerunic a l'entorn del camí ral, l'antiga via romana que, paral-lela a la costa,arribava a Barcelona.
Aquest primitiu nucli urbà era conegut amb el nom de la pobla de Sa Buada. El 1338, el vesconte BernatII de Cabrera atorgà carta de poblament a l'entorn del mercadal que poc abans havia estat concedit pel rei al sector de Capaspre.
La població va anar creixent durant el segle xv, a la fi del qual elque avui és el terme de Pineda comptava amb 49 focs (o llars), 32 dels quals conformaven el nucli de Sa Buada.
Cada estiu a final d'agost, gaudim d'una manifestacio cultural que a mi m'agrada molt ipopular arreu de Catalunya, referent al foc , que son els correfocs, que fan un recorregut pels carrer del poble amb foc i un gran so de tambors, fins arribar al final del recorregut i fan un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1 Història contemporània de Catalunya i Espanya
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • conèixer Barcelona
  • bio 1 batx 1 trimestre catalunya
  • Coneixer l'Anoia
  • L'independéncia de Catalunya.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS