L'independéncia de Catalunya.

Páginas: 5 (1002 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
Independéncia, perque no ?
Perqué la majoria de la gent veu la Independéncia com a un capritx, com una burla?
Segur que la gent eixa, parla des de la ignoráncia, i jo , després de llegir i llegir i llegir durant un temps sobre ella, puc parlar , puc dir la meva opinió i puc raonar el perqué de tot al que gent la divulga com al que he dit abans.
Qué es la Independéncia ? És el corrent polític,derivat del nacionalisme catalá, que propugna la Independéncia de Catalunya, o dels Països Catalans, respecte Espanya i França (Catalunya del Nord és sota sobirania francesa)
Quan va començar ? Els primers antecedents histórics de l’independistme catalá,són incerts,des de l’abolició de les Costitucions Catalanes, amb els drets de nova planta, després de la Guerra de Successió, hi haguerendiversos moviments populars que reivindicaren , de forma més o menys explícita, una república catalana en els diversos alçaments que sacsejarien Catalunya al llarg del segle XIX,però no ho feren encara amb un projecte polític nacionalista modern.L’independistme o separatisme catalá nasqué com a moviment polític modern clarament a finals de la primera dàcada del segle XX.En aquest temps aparegueren lesprimeres publicacions independistes catalanes , l’any 1918.I els primers partits polítics independistes.Des de principis de segle s’havien anat formant, a redós de la Unió Catalanista els primers moviments de tendéncies separatistes que confluirien en la creació de la Federació Democrática Nacionalista en 1919 i d’on sorgiria el que seria el primer grup que es declararia separatista : EstatCatalá.
Poc a poc, naven incrementanse mes gent que creia en un futur en prosperitat amb Catalunya com a Una “Terra Nostra” , sempre parlant de persones a dintre de Catalunya, encara que hi havia gent que fora d’alli , també hi creia, aixina i tot, la majoria que creia no ho mostraba per estar amb época franquista i correr perill junt la seva familia.
En el franquisme, després de la Guerra CivilEspanyola , el Front Nacional de Catalunya n’esdevé la principal referéncia. Colaboraren amb les forces aliades durant la II Guerra Mundial amb l’esperança d’obtenir rèdits per a la causa catalana amb la victória aliada contra el feixisme. Després aparegué el Partit Socialista d’Alliberament Nacional, fundat l’any 1968, d’orientació marxista.Amb aquest darrer, s’inicia el naiximent de l’independistmemodern que reivindica els Països Catalans, amb un component ideológic d’esquerra: l’Esquerra Independista. I Mentre naixien alters grups, per els 70, s’inclouen les organitzacions armades clandestines com EPOCA o Terra Lliure.
Amb la Transició , osiga el final del frnaquisme, la mort de Franco, vingueren amb la seu final , canvis en relació a l’estructura de l’Estat , que suposaren un procés dereforma pactat entre les direccions dels partits majoritaris, front la Ruptura democràtica.Als 80, la creació del Moviment de Defensa de la Terra aglutinà majoritàriament l’Independistme polític, fins que a finals d’aquesta dècada es dividira en diferents faccions.I a principis dels 90, partits com Esquerra Republicana De Catalunya, evolucionaren a posicions Independistes.
ESPANYA ENS AMAGA LESXIFRES, eixe es el titular cuatre vegades repetides en diversos periódics els anys 97,98,99 i 2005 , Espanya incomplix de forma reiterada les resolucions aprovades al Congrés de Diputats, els anys dits abans,ahí Espanya comença a ja mes seriament separar-se moralment i jurídicament amb Catalunya.
Les xifres de l’espoliació fiscal que li deu Espanya a Catalunya cada any puja mes la xifra per any ,començaren l’any 1986 amb 2.724, fins deure milions en la actualitat.
Espanya també, s’ha aprofitat dels beneficis de Catalunya i ha jugat a aprofitar-se’n d’ella, pujan-li els impostos, IRPF, l’IVA, el patrimoni, la societat etc , i d’aixó Catalunya , s’ha fartat .
Actualment, existeixen dos partits amb representació parlamentária amb vocació clarament independista , els quals son , Esquerra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arguments contra l'independencia de catalunya
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya
  • La Industria A Catalunya.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS