Conflicto India y Pakistán (Catalán)

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
Índia - Pakistan

Localització

Índia és un país situat a l'Àsia del Sud. Limita amb Pakistan a l’oest, al nord amb Xina, Nepal i Bhutan, i a l’est amb Bangla Desh i Birmània.
Pakistan estàsituat al sud d'Àsia. Limita amb l’Índia, Iran, Afganistan, la Xina i el mar Aràbic.



Conflicte de Cachemira
El Conflicte de Cachemira és una disputa territorial entre l’Índia i el Pakistan sobrela regió del Caixmir.
Índia reclama tot l’antic estat de Caixmir i actualment administra aproximadament la meitat de la regió. El reclam de l’Índia és disputat per Pakistan que controla un terç delCaixmir. La regió del Caixmir sota control xinès és coneguda com Aksai Chin.
La postura oficial de l’Índia és que Caixmir és una part integrant de l’Índia, mentre que la posició oficial del Pakistanés que Caixmir és un territori en disputa que només pot ser determinat pel poble de Caixmir.
Índia i Pakistan han lluitat en tres guerres pel territori de Caixmir: el 1947, 1965 i 1999. I també hanparticipat en diverses escaramusses sobre la glacera de Siachen.

La primera Guerra de Cachemira va esclatar amb l'arribada de les tropes índies a l'abril de 1948 i va finalitzar l'1 de gener de 1949amb la intervenció de les Nacions Unides i la imposició d'una línia de control, que va establir un alto el foc i va dividir la regió amb un control indi de dos terços i un control pakistanès d'un terç.La segona guerra de Cachemira va tenir lloc entre abril i setembre de 1965. Es va originar en l’Operació Gibraltar dissenyada per Pakistan per infiltrar guerrillers a la regió de Cachemira perprecipitar una indulgència contra el domini indi. Va finalitzar en un mandat de les Nacions Unides d’alto el foc.


L'últim conflicte entre els dos països, la Guerra de Kargil, es va produir el 1999quan 400 pakistanesos es van infiltrar a Kargil, a la zona controlada per l'Índia, i aquesta va respondre amb atacs aeris que van obligar a Pakistan a retirar les tropes. Així, aquest conflicte va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto india
  • Conflicto la India y Pakistán.
  • Conflicto india y pakistan
  • Conflicto Entre India Y Pakistan
  • Conflicto Pakistan India
  • CONFLICTO ENTRE INDIA Y PAKISTAN
  • Conflicto india pakistan
  • Conflicto: India-Pakistán

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS