Construcció de normes socials

Páginas: 3 (720 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
1) Els processos de normalització: La construcció social de normes socials
A partir de la informació recollida i de l’assistència a diferents actes del moviment 15M a Barcelona he pogut extreure iidentificar una sèrie d’actituds i normes.
Pel que fa a les normes explícites he pogut identificar el següent:
 Normes de conducta: veiem que en les diferents assemblees i comissions hi ha unconjunt de normes de conducta a seguir, les quals estan regulades per “grups de moderació”, en els quals tothom hi pot participar. Aquests grups regulen actituds contràries a les òptimes al moviment, és adir, totes aquelles actituds contràries a tot allò que tingui a veure amb la democràcia i la lliure participació de tothom.
 Presa de decisions: a les assemblees i grups de comissió hi ha untractament de temes i presa de decisions. Pel que fa a l’àmbit de comissions, cada comissió efectua un debat en el qual es parla sobre una sèrie de temes i s’escullen (democràticament) el més rellevants pertal de portar-los a l’assemblea general. Una vegada es celebra l’assemblea general es duen a debat tots aquells temes prèviament consensuats a les assemblees de comissió. A l’assemblea general podenocórrer dues coses: que hi hagi consens o que no hi hagi consens. Una vegada es debat, a nivell democràtic, el tema, si hi ha consens s’aprova i si no hi ha consens es dóna un marge d’una hora perseguir debatent, si no s’arriba a cap resolució, no s’aprova, i per tant, no es duu a terme aquella decisió.
 Organització del moviment: s’observa que hi ha unes pautes d’organització que s’acompleixendes de l’inici del moviment. Es formen un conjunt de comissions a les quals els ciutadans s’adhereixen lliurement. Hi ha la possibilitat de crear noves comissions. Podem veure, doncs, que dins decada comissió es creen una sèrie de rols per tal d’arribar a una bona organització.
Pel que fa a les normes implícites he pogut identificar:
- Es considera que per tal de poder formar part del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transgressió de les normes socials
  • Socials
  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS