consumisme i publicitat

Páginas: 5 (1130 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2015

LA PUBLICITAT I EL
CONSUMISME





Per Bea Popa i Paula Mercado

ÍNDEX
1. QUÈ ÉS EL CONSUMISME
2. VÍCTIMES DEL CONSUMISME
3. CAUSES DEL CONSUMISME
4. CONSEQÜÈNCIES DEL CONSUMISME
5. IDEA ACTUAL DEL CONSUMISME
6. QUÈ ÉS LA PUBLICITAT
7. A QUI VA DIRIGIDA LA PUBLICITAT
8. CONSEQÜÈNCIES DE LA PUBLICITAT
9. CONSUM RESPONSABLE
10. ALTRES TEMES D’INTERÈS
11. OPINIÓ PERSONAL
12. WEBGRAFIAQUÈ ÉS EL CONSUMISME?
La paraula consumisme és un terme que s'utilitza per descriure els efectes d'igualar la felicitat personal a la compra de béns i serveis o al consum en general.
També es refereix al consum desmesurat de béns i serveis en la societat contemporània que impacta en els recursos naturals i l'equilibri ecològic de manera seriosa. Prova d'això és el fet que el consum de recursos dela societat nord-americana, d'aplicar-se a tot el planeta, requeriria els recursos de dos planetes més, iguals a la Terra, per a sostenir-lo.






VÍCTIMES DEL CONSUMISME
Hi ha algunes persones que denominen els habitants dels països desenvolupats víctimes del consumisme. Aquest fet es basa en què els humans dels països desenvolupats vivim en un complet bucle en que hi ha tres partsdiferenciades: comprar tirar comprar. Comprem qualsevol producte de qualsevol utilitat, a causa de que les multinacionals ja no busquen fabricar objectes duradors, sino objectes de baixa qualitat i per tant, de poca durabilitat; l’utilitzem durant un curt període de temps, es trenca, el tirem, i tornem a comprar una versió “millorada” del mateix objecte.

CAUSES DEL CONSUMISME
El consumisme es veu incentivatprincipalment per:
• La publicitat, que en algunes ocasions aconsegueix convèncer al públic de que una despesa és necessària quan abans es considerava un luxe.
• La predisposició d'un sol ús de molts productes,
• La baixa qualitat d'alguns productes que comporten un període de vida relativament baix, encara que són atractius pel seu baix cost, a llarg termini són més cars, nociusper al medi ambient.
• Algunes patologies com l'obesitat o la depressió que ens fan creure més fàcilment en la publicitat enganyosa, pensant que podem resoldre els nostres problemes consumint indiscriminadament aliments, begudes, articles miraculosos i d'altres tipus de productes.
• El rebuig inadequat d'objectes que poden ser reutilitzats o reciclats, ja sigui per nosaltres o peraltres.
• La cultura i la pressió social.

CONSEQÜÈNCIES DEL CONSUMISME
Augmenten els riscos de sofrir cardiopaties greus, diabetis, obesitat, estrès, depressió...etc. i provoca una obertura cada vegada més gran entre els països desenvolupats i els no-desenvolupats, a causa de la mà d’obra barata i l’explotació que sofreixen els països tercermundistes de mà de les grans multinacionals.IDEA ACTUAL DEL CONSUMISME
Per a molta gent, l'ús d'aquesta paraula té necessàriament una càrrega política, ja que, quasi sempre, el que utilitza les paraules consumisme i consum excessiu ho fa per a criticar el que considera consum innecessari d'altres persones. Una manera diferent d'interpretar la paraula "consumisme" és considerar-la com una crítica a l'organització de l'economia d'una societatque, encara que tal com està ara funciona a satisfacció tant de consumidors com de productors, es pot dir que en el seu conjunt "malbarata" certs recursos. Un exemple trivial podria ser l'ús dels envasos i les bosses de plàstic.

QUÈ ÉS LA PUBLICITAT?
La publicitat es una forma de comunicació que intenta incrementar el consum d’un producte o servei a través dels mitjans de comunicació i tècniques depropaganda.





A QUI VA DIRIGIDA LA PUBLICITAT?
La publicitat no va mai dirigida cap a qualsevol tipus de públic, sinó que es dirigeix prèviament segons uns determinats criteris que divideixen la publicitat en subfamílies, de les quals cada una es dirigeix cap a un tipus de públic en concret, i que s’ha estudiat abans detingudament per experts en conducta i comportament de l’ésser humà.
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PUBLICITAT I RRPP
  • Publicitat i dona
  • PUBLICITAT I MARKETING Ccc
  • Autors història de la publicitat i les relacions públiques
  • moda i consumisme
  • Present i futur de la publicitat
  • Emocions I Publicitat
  • Publicitat i televisió

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS