Autors història de la publicitat i les relacions públiques

Páginas: 5 (1127 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2011
AUTORS HISTÒRIA DE LA PUBLICITAT I LES RELACIONS PÚBLIQUES

Raymond Rubicam va néixer el 16 de juny de 1892 i va morir el 8 de maig de 1978. Va ser el pioner en l’àmbit de la publicitat a l’Amèrica del nord. Va crear, juntament amb John Orr Young, l’agència Young & Rubicam, l’any 1923.
Raymond Rubicam va protagonitzar un lideratge innovador respecte a la creativitat, per aquest motiu va serconsiderat el pare de la publicitat moderna. Gràcies als seus conceptes i innovacions creatives, va desenvolupar un paper important dins de la publicitat. Rubicam va ser responsable de la creació de campanyes, com Steinway "El instrumento de los Inmortales", Squibb "El ingrediente no tiene precio", i per a Rolls-Royce. Va ser un dels autors més reconeguts dins de la indústria publicitària,realitzant la tasca de redactor, entre d’altres.
Rubicam va revolucionar la indústria de la publicitat amb la seva particular filosofia i la seva redacció, creia que un anunci havia de reflectir a la persona a la qual va dirigida. Va ser pioner en nous mètodes d’investigació i de consum. Cal destacar que l’agència Young & Rubicam va ser la primera en utilitzar el telèfon per a realitzar un mostreig iavaluar l’impacte de les campanyes publicitàries. També va contribuir amb la funció propagandística de la Segona Guerra Mundial, col•laborant amb diferents organismes i institucions.
Leo Burnett va néixer al 21 d’octubre de 1891 a St. Johns (Michigan) i va morir el dia 7 de juny de 1971. Va estudiar periodisme a la Universitat de Michigan. El seu primer treball va ser al diari Peoria, Illinois.L’any 1917 es va traslladar a Detroit, on va començar a treballar per a la companyia Cadillac Motor com a redactor i es va convertir en gerent l’any 1919. Després d'un matrimoni amb Naomi Geddes, es va mudar a Indianàpolis (Indiana) on va treballar per a una agència de publicitat entre 1923 i 1930. El 1930 va ser contractat per Erwin Wasey & Company de Chicago per assumir la posició del directorcreatiu. Cinc anys més tard, Leo Burnett va deixar Wasey & Company per formar la seva pròpia agència, Leo Burnett Company. Amb seu a Chicago, es va convertir en la desena agència de publicitat més gran del món, la vuitena més gran als Estats Units, i un dels pocs sense seu a Nova York.
Jolly Green Giant, Morris el Gat, i la tonyina Charlie són invencions de Burnett. I això és només el principide la llista. Tony el Tigre i el llegendari cowboy de Marlboro també són exemples del talent de l'agència. Durant la dècada de 1950, la seva companyia va ser capaç de reflectir els valors nord-americans de la força, la tradició, la comoditat i la família en les seves campanyes publicitàries. Aquests valors li proporcionen nous clients i s'assegura nous comptes per a l'agència de Burnett. A talld'exemple, United Airlines, tot i posseir una gran quota de mercat del transport aeri de passatgers, sentia la pressió de les noves companyies. Durant anys s’havia associat el nom de la companyia amb el fred de l’acer inoxidable dels seus avions i es va preocupar, per primera vegada, de canviar la seva imatge.
La creació més famosa de Burnett va ser l'home de Marlboro. David Ogilvy va dir:"Sense cap dubte, la millor obra de Leo és la seva campanya de Marlboro".
Després de la introducció de la campanya l’any 1954, Marlboro es va convertir en la marca número u en vendes del món. Va ser sorprenent el missatge publicitari que es va publicar a la televisió, revistes i tanques publicitàries, una necessitat absoluta ja que després els anuncis de cigarrets van ser retirats de la xarxa detelevisió dels Estats Units, al 1970. El 1967 la seva companyia es va fusionar amb DP Brother & Company.

Claude C. Hopkins va néixer l’any 1867 i va morir al 1932. Va ser un dels pioners en creure que només existia la publicitat per vendre alguna cosa.
La seva història en el món de la publicitat arriba en el moment que entra a l’agència Lord & Thomas als 41 anys, després de gairebé vint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de la Publicitat
  • PUBLICITAT I RRPP
  • consumisme i publicitat
  • Publicitat i dona
  • PUBLICITAT I MARKETING Ccc
  • Els Ministeris I Les Administracions Públiques
  • Apunts Organització social i relacions de poder
  • HISTORIA I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS