Publicitat i televisió

Páginas: 9 (2101 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
El sistema de mitjans està en torn dos eixos principals que a la vegada es comuniquen entre sí: la televisió e Internet. Els dos mitjans crean cercles d’unió amb la telefonia, radio i premsa. Com avança Cardoso en el llibre Los medios de comunicación en la sociedad en red, la televisió continua sent l’activitat quotidiana més comú, seguida de la reunió amb els familiars i amics en aquest inicidel segle XXI.

Am la implantació de la televisió el mitjà tenia un caràcter educatiu i divulgatiu anomenat paleotelevisió, amb l’arribada de nous canals privats, la intereacció amb la audiència i els nous programes pasava a ser Neotelevisió, a l’actualitat amb en naixement del TDT caldrà definir-la de nou. El públic infantil és el primer en incorporar en la seva dieta televisiva el TDT amb elscanals temàtics.

La interactivitat és un element fundamental per caracteritzar l’actual model d’entreteniment, també en l’ambit informatiu. Apareix l’anomenada Televisió en Xarxa. La televisió es capaç d’innovar sense perdre la seva identitat amb noves tecnologies a través d’ Internet i la telefonia mòbil amb convinació de SMS.

L’últim informe complert sobre publicitat a Espanya per partd’Infoadex reflexa una caiguda i xifres negatives pel que fa a la inversió publicitària. De gener al març es va generar 1.169,8 milions, un 1% menys que el període de 2010. Infoadex centra el descens en la inversió publicitària en Diaris, suplements i revistes que van ingressar un 6, 5% menys que a l’inici de l’any anterior. El cinema, també, ha estat un dels majors perjudicats, amb les xarxes P2P,la pirateria i la descàrrega il.legal amb ’intercanvi de pel.lícules, fa que cada cop menys la gent vagi al cinema i pagui per veure una pel.lícula i la inversió sigui cada cop menor.

Els jocs multimèdia es una gran aposta i altenativa com a suport publicitari a Internet a nivell de interactivitat i serveix pel desenvolupament del metasistema d’entreteniment. Però, la televisió és sens dubtel’eix principal del metasistema d’entreteniment. Per entrendendre el model d’entreteniment televisiu de la cultura real, Castells destacava els esports, el cinema, els concursos, reality shows, ficció, i la interactivitat com els principals motors de l’entreteniment actual. Molts programes o sèries de televisió están sent substituïdes per realitys shows. Una de les hipòtesis d’aparició d’aquestfenòmen cada cop més a la televisió es que serveix per substituir programes fracasats.

Els anunciats busquen noves tàctiques amb l’experimentació de nous suports, marques, continguts diferencials, patrocinis socials o esportius, etc. Alguns fins i tot tenen el seu canal com es el cas de Nestle TV.

És dificil estimar la inversió pubicitària real ja que no tots els anunciants paguen el mateixtots paguen el mateix en un mitjà i també depenen de les diferents franges horaries.
1


El mitjà que més ha crescut segons Infoadex és Internet, amb un 18,5%, li segueix la televisió amb un 9% i la ràdio un 3, 5%. Com anunciavem la major caiguda ha estat pel cinema un - 31, 2%. Tot indica que els mitjans, sobretot els de paper ho tindrán molt difícil en un futur.

També cal destacarla inversió que es fa dins dels mitjans no convencionals a través de la pubicitat de mailing, correu postal, folletons, marquèting mòbil, merchandising, señalitzacions, ròtuls, etc. També l’aparició de publicitat a diferents esdeveniments: concerts, espectacles, exposicions, actes culturals o patrocinis deportius o regals publicitaris.

Amb el tancament de publicitat de TVE, Telecinco vaincrementar els seus ingressos publicitaris en un 30,8% i Antena 3 va fer un 18,2%. La televisió acapara la meitad del negoci amb la seva facturació en publicitat i és en el 2010 quan es começa a notar els ingressos en les cadenas nacionals de recent creació.

Tal i com indica l’informe d’Infoadex la inversió publicitària creix en les televisions nacionals i baixa en les autonòmiques. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PUBLICITAT I RRPP
  • consumisme i publicitat
  • Publicitat i dona
  • PUBLICITAT I MARKETING Ccc
  • Mitjans Tècnics De Vídeo I Televisió
  • Autors història de la publicitat i les relacions públiques
  • els mes petits de la casa i la televisió
  • Present i futur de la publicitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS