Contabilidad

Páginas: 4 (968 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
Tractament comptable d’adquisicions entre societats


Les empreses sovint per a millorar el seu funcionament o perquè se’ls hi presenta una gran oportunitat, tenen la possibilitatd’adquirir-ne una altra mitjançant la compra de títols d’una altra societat. D’aquest fet se l’anomena combinació de negocis i es pot donar per la compra d’una part del patrimoni net, dels actius o assumint elspassius.

Un cop feta la combinació de negocis tindrà lloc una relació de dominant – dependent en la que l’entitat adquirent és la dominant i l’adquirida és la dependent de l’altra (cal dir queels propietaris de l’empresa dominada deixen de ser-ho). Tot i que també es pot donar el cas que s’adquireixi una part d’una entitat sense arribar a dominar-la completament (tenint un coeficient dedomini nominal inferior al 50%) .


La decisió d’adquirir o no una altra empresa, és una decisió de tipus econòmic. Consisteix en decidir si invertir, és a dir, l’assignació de recursos ambl’objectiu de que en un futur es recuperin i ens atorguin beneficis. Per tant, una fusió o una adquisició serà bona si el preu de compra és inferior al valor actual del flux efectiu incremental associat al'operació. Si això és així, aquesta decisió d’inversió crea valor pels accionistes i es pot considerar bona, en cas contrari es diu que destrueix valor i és considerada com un fracàs.Exemple d’adquisició:


Un bon exemple d’adquisició seria el cas de Nike: el major fabricant mundial de roba i calçat esportiu va arribar a un acord per adquirir Umbro, en una operació quevalora a la firma Britànica en 285 milions de lliures esterlines (uns 408 milions d’euros aproximadament). Umbro ha vist en aquesta compra una oportunitat per ampliar el seu negoci internacional i percentrar-se en roba de futbol més que en samarretes de la selecció anglesa a la que patrocina. La marca esportiva va haver de perfilar les seves expectatives de beneficis pel 2008 davant la caiguda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS