Contaminació

Páginas: 9 (2062 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Definició de Contaminació

En termes generals s'entén per contaminació al conjunt d'efectes que alteren la puresa de l'ambient en el qual es desenvolupa tota forma de vida. Sol estar associat amb l'acció d'un agent químic o físic que produeix, de manera directa o indirecta, un efecte desfavorable per a l'home o el seu medi ambient.

No obstant això en el present no es disposa d'una soladefinició del terme de contaminació que hagi estat adoptada amb caràcter universal. Alguns autors posen l'accent en l'aspecte antropogènic de la contaminació, i només consideren com a tal la causada per l'home, mentre que altres experts opinen que certs agents contaminants, com els minerals radioactius que de vegades es troben en altes concentracions, també poden ser classificats com a contaminantsd'origen natural.

La major part de les definicions pren en compte els efectes negatius que té la contaminació per a la salut de l'home, la pèrdua de la biodiversitat i la interferència sobre els funcionaments dels processos naturals dels ecosistemes, encara que en altres casos més s'agreguen els aspectes estètics o recreatius.
Segons el medi
* Contaminació atmosfèrica: És la que afectal'aire. Es produeix per l'emissió de calor o de contaminants atmosfèrics, d'entre els quals hi ha els gasos hivernacle, a l'atmosfera. Afecten de manera global. Causa el forat a la capa d'ozó, l'efecte Callendar, l'efecte hivernacle, la boira fotoquímica i la pluja àcida. Alguns d'aquests efectes sembla que contribueixen al canvi climàtic.
* Contaminació de l'aigua dolça o salada, inclou rius,estancs, llacs, aigües freàtiques, mars, etc. Causa l'eutrofització, l'anòxia, les marees vermelles i les marees negres, entre d'altres efectes. La contaminació marítima és la que afecta el mar. Els accidents no en són la causa principal, sinó els vaixells de tot tipus, l'activitat ramadera i agrònoma i l'ús de certs productes químics. Un exemple de contaminació marina seria la contaminació de la marMediterrània.
* Contaminació del sòl: És la que afecta el sòl.
Segons els efectes
* Contaminació radioactiva: Augmenta la radioactivitat natural o en produeix d'artificial. Pot ser molt perillosa i la seva durada pot ser a molt llarg plaç.
* Contaminació acústica: Els transports, els sorolls forts de gent acumulada al carrer o certes activitats econòmiques poden provocar un nivell desoroll desagrable o massa elevat que pot danyar la sensibilitat del sistema auditiu i afecta negativament el comportament.
* Contaminació lumínica: L’excés de llum a la nit implica també malbaratar energia, diners i combustibles fòssils, que en ser consumits aporten carboni a l'atmosfera i contribueixen així a augmentar el canvi climàtic.
* Contaminació visual i d'afectació al paisatge,sigui aquest natural o no.
* Contaminació difusa és la contaminació provocada per la suma de petits factors d'origen diferent, que sumats provoquen un efecte considerable.

Fonts de contaminació

Origen urbà: bolcada a cursos superficials, sense tractament previ, d'aigües que contenen els residus col·lectius de la vida diària. Aquest problema és generalitzat en totes les ciutats argentines,depenent la seva criticitat del volum de població i conseqüentment dels efluents, dels cabals dels cossos receptors dels efluents i, eventualment, dels percentatges d'efluents que puguin arribar a ser tractats abans de la seva bolcada.

Origen industrial: els abocaments d'aquest origen constitueixen la principal font de contaminació de les aigües. La majoria de les indústries utilitzen l'aiguaen quantitats variables en diferents processos de fabricació. Les principals indústries contaminants són les siderúrgiques, curtiembres, frigorífics, petroquímiques i cel·lulòsiques. Aporten, predominantment, metalls pesants com cadmi, crom, plom, coure, ferro, Mercuri, Alumini, Arsènic, Seleni, etc.

Origen agrícola: prové principalment de certs productes utilitzats en agricultura com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • contaminacio
  • La contaminacio
  • Contaminació
  • Contaminacio
  • Contaminacio
  • Contaminacio
  • contaminacios
  • Contaminacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS