Contes de pere calders

Páginas: 5 (1169 palabras) Publicado: 3 de septiembre de 2012
EL PRINCIPI DE LA SAVIESA

És d'un home molt ric, que un dia, al seu jardí hi troba una mà. L'home posa anuncias als diaris per què aparegui l'amo de la mà, el ve a veure molta gent buscant objectes que han perdut, i els troben al seu jardí, però el propietari de la mà no apareix, finS que un dia l'home, amb l'ajut d'un home que llegeix la mà, se n'adona de qui és la mà i se'n va a casa del'amo de la mà. L'amo de la mà li diu que ja l'esperava, que se la va tallar expressament perquè ho deia l'evangeli.

El problema de l'India


És un home que s'en va a l'índia i li costa adaptar-se a les costums.Aleshores un dia porta un ram de flors, i apareix una vaca que se'l menja, aleshores l'home va empènyer a la vaca i un guàrdia li va fer saber que les vaques eren sagrades i que no espodien tocar. Aleshores l'home molt astut va comprar 2 rams un de lleig perquè se'l mengés la vaca i un de bonic dins d'una caixa. Quan la vaca se li va costar li va donar el ram lleig, i quan va veure al guàrdia li va dir que havia enganyat a la vaca, aleshores el guàrdia va detenir-lo.


Europeu → home de món, sense molts problemes d'adaptació, pacífic.


Vaca → s'aprofita de la sevasituació i del lloc on viu. Provoca, té actituts arbitràries i és prepotent


Els catalans per el món


Un home català pel que fa a la llengua i a la regió, volta pel món i quan arriba a Birmània li fan una festa, es troba molt avorrit, i va expressar en veu alta el seu desig de marxar. Va ser aleshores quan un lloro li va respondre, però li va respondré amb català ja que ell era de Cadaqués peròque emigrant havia arribat fins allà.


Català → sumís, ja que accepta tot el que li diuen de fer i el que li fan.


Sobirà → és hospitalari ja que acull el català a casa seva sense res a canvi, i divertit ja que li agrada la festa.


Lloro → passium ja que tampoc dóna més de si a la història.





L'arbre domèstic


Un dia, un home es troba que li ha crescut un arbre a la sevacasa. Va a la policia on li diuen que, a part de que si això fos cert, tot el que haguessin dit els savis s' hauria de revisat, que mantingués el silenci, per salvaguardar el bon funcionament de l'Esta; al mateix temps també li diuen que si vol el seu silencia pot ser pagat amb un xec, mperò l'home si nega, diu que per l'Estat ell ho faria tot. L'home ho fa i al cap de 4 dies rep una carta del reion li agraeix aquest silenci i l'home es sent ben pagat.


Protagonista → és un home misteriós perquè diu que ha tingut molts secrets, però també és una persona senzilla. Podríem que és segur perquè quan es troba davant del problema no tarda gens ha anar a la policia a demostrar la seva veritat. Però també és patriòtic perquè quan li diuen que ha de callar per ajudar a l'Estat, s'en sentorgullós de fer-ho.


Capità → és un home discret ja que no vol que se sàpiga res d'aquest cas, també és molt astut perquè sap com fer callar al protagonista; però al mateix temps és molt patriòtic perquè diu que ha de preservar la segurat de l'Estat.


Aquest conte demostra el com i quan està enganyada la gent per part de l'Estat.


Cada u al seu ofici


Un home viatja en vaixell i parla ambel català que li diu que un home mereix dedicar la vida als rellotges i li explica la seva teoria i també el fet que no entenia pas la seva vocació com a capità. Al final arriben a una illa on no tenien que haver anant, ja que el capità s'equivoca, ja que no és pas la seva vocació.


Tripulant → és un home despreucupat no li importa res, però també és racista ja que parla de la raça negrad'una forma despectiva.


Capità → és infeliç ja que no està treballant del que a ell li agradaria, ho està fent obligat. Però és una persona profunda, i això es veu reflectit en les seves reflexions sobre els oficis.








Història natural


Un home es lloga un pis modern per allunyar-se de la ciutat, quan, es troba que és invait per un conjunt d'insectes, però ell ho accepta....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS