Context del sistema educatiu de l'educació secundària

Páginas: 10 (2311 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
Context de l’educació secundària. Sistemes, models i estratègies.



——>Analitzar aspectes bàsics del funcionament del sistema educatiu és un element d’interés polític important pel futur d’un país
*Llei orgànica: tracta algún deure o dret de la constitució

En la segona meitat del s. XX es va aconseguir que gairebé la majoria de la població en edat escolar tingués accés a l’educacióbàsica.
Al llarg dels últims 35-40 anys s’han legislat unes 7 lleis educatives les quals responien a les diverses finalitats educatives dels principals partits polítics espanyols (bipartidisme).

Proves PISA—> a Espanya es va començar a realitzar proves per veure el nivell d’educació nacional l’any 2000

Els resultats acadèmics no depenen de l’inversió econòmica ja que hi ha païssos queinverteixen economicament igual i no obtenen els mateixos resultats.

DEURES————————————————————>

·La diversitat del Batxillerat:
Els resultats de la primera avaluació de 1er de batx han estat alarmants:
- Menys del 30% dels alumnes tenen 2 o menys crèdits suspesos.
- El 45% tenen més de 5 crèdits suspesos.

Quina pot haver estat la causa d’aquests resultats? Com es podrien millorar?·Llegir el currículum de la nostra secundària (LEC 2010, LOMCE, LOE 2006…) i veure diferències, similituds, …

· Buscar informació sobre el context i la forma educativa de Finlàndia
Links:
Presentació inicial:
http://prezi.com/1cmsdgpoa-lx/context_0/?utm_campaign=share&utm_medium=copy


Bloc 1_L’educació secundària i el sistema educatiu

EL SISTEMA EDUCATIU

El sistema educatiues defineix com un subsistema del sistema sociocultural, format per la interacció dinàmica d'institucions, grups, persones o elements que possibiliten la formació i la socialització d'una determinada població.

La relació entre el sistema educatiu i el sistema escolar és tan important que a vegades genera identificacions que cal evitar en allò que tinguin d'apropia­ció indeguda. Com ja assenyalaLópez Herrerías:

"[...] tant hem cregut que l'educació era el Ministeri (Ministeri d'Educació, quan essent d'Ensenyament ja estava bé), o que l'escola era el sistema educatiu, que, en general, hem abandonat l'exigència mitjancera adequada de la família, dels mitjans de comunicació, dels grups i institucions... Per això, resulta una pregunta retòrica inútil aquella recurrent que es demana pelpaper de l'escola per a ser valuosa en el complex món actual. Com si l'escola, confosa interessadament amb el sistema educatiu personal, pogués capgirar i fer front al món circumdant tot per la seva sola influència." (1995, pàg. 2)

Les funcions que el sistema educatiu ha de complir fan referència essencial­ment a la transmissió de cultura i a l'adaptació social. De manera específi­ca, Parsons(Colom, 1979, pàg. 129) n'assenyala dues funcions bàsiques -so­cialització i selecció-, a més de considerar dos components socials ben defi­nits: compromís amb els valors comuns de la societat i acompliment d'un pa­per especialitzat. Tanmateix, aquestes no són les úniques perspectives. Així, hi ha els qui denuncien el sistema escolar com a sistema d'adoctrinament i els qui el veuen com un sistema decontrol.

Caracteritzar el centre educatiu com a sistema, subsistema d'altres més am­plis, és assenyalar que el sistema escolar està format per elements diferenciats i interrelacionats, i implica valorar la connexió mútua dels diferents compo­nents (persones, idees, materials, etc.) per sobre d'una juxtaposició desorde­nada.

L’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

És el període del sistema educatiu del'Estat espanyol que es correspon amb l'educació secundària des de la implantació de la LOGSE al maig de 2006, encara que aquest sistema funcionava amb les anteriors lleis des de 1997. Comprèn 4 cursos, que abasten des dels dotze als setze anys si no hi ha repeticions. És la continuació de l'educació primària i l'última de les etapes d'educació obligatòria.
El títol de l'ESO permet accedir al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El contexto social de los adolescentes de secundaria
  • CUESTIONARIO DE CONTEXTO FAMILIA SECUNDARIA
  • la educacion secundaria y su contexto social
  • Contexto social en la escuela secundaria
  • El sistema educatiu
  • Sociologia de l'educació secundària
  • Contexto sociocultural y sistema educativo
  • Sistemas de información y el contexto estratégico.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS