Contrato social

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 4 de abril de 2011
a) Explica breument les concepcions del contracte social en Hobbes i Rousseau.b) En què es basen les seves diferències?c) Trobes en la història del pensament algun plantejament semblant? Raona laresposta
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

a) -Segons Hobbes, l'home es troba en estat de naturalesa sempre iquant hi ha una manca d'estat, d'una autoritat que imposi l'ordre a la força i impedeixi que els homes es destrueixin entre si moguts per el desig i la por a la mort, però ell defensa que mentre hi haginunes lleis naturals la relació entre els homes serà bona i no hi sorgiran conflictes.
Els individus d'una societat viuen en una por constant i confien a un sobirà l'autoritat absoluta perquè elsguii i els protegeixi. Aquest sobirà tindrà poder absolut sobre el poble però haurà d'actuar segons el que li dicti la ras i sempre buscant el bé per el poble perquè quant ell dugui a terme bonesaccions envers el poble el poble l'obeirà, també fa inferència en el fet que no se li ha de retallar poder al sobirà perquè sinó l'estat quedarà desorganitzat.

-Segons Rousseau, els homes fan un pactesocial que els hi atorgarà diferents drets socials a canvi d'abandonar la llibertat de la que disposaven en l'estat de naturalesa. L'estat serà l'encarregat de fer complir aquest pacte i de formularnoves lleis sempre tenint en compte que hauran de ser per un bé col·lectiu, ja que en l'estat social el dret col·lectiu està per sobre del individual, i no hauran d'atemptar contra les llibertats delshomes, tanmateix els homes podran canviar aquestes lleis si ells creuen que són injustes ja que en el homes recau la responsabilitat legislativa, però perquè això sigui possible hi haurà d'haver unaeducació prèvia.

b) Hobbes defensa un poder autoritari que imposi les lleis necessàries però sempre des de la raó i Rousseau defensa un pacte entre els homes i un estat que s'encarregui de fer-lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El contrato social
  • El contrato social
  • Contrato social
  • Contrato social
  • El contrato social
  • El Contrato Social
  • Contrato social
  • El contrato social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS